StarCraft II / Telenorligaen

«Snute» vant Telenorligaen på fjerde forsøk

Trippelmester «TargA» ble slått ut i semifinalen av talentfull 15-åring.

ESL/Patrick Strack

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene i League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive spilles på SpillExpo i Lillestrøm.

PREMIENE I STARCRAFT II:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner eller 10 000 kroner utbetalt.
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

RESULTATENE:

1) Snute
2) SolO
3) TargA
4) Queenhustler
5) Eiki
6) CreamCake
7) Fubb
8) DogSledder

(De to nederste rykker ned til 2. divisjon)

Kristoffer «TargA» Mathisen har gått seirende ut av samtlige StarCraft-ligaer på Gamer.no siden oppstarten våren 2014. Denne høsten ble imidlertid langt tøffere for rogalendingen, som endte på tredjeplass etter ordinært seriespill.

Superstjerne mot ungt talent i finalen

I semifinalen måtte han se seg grundig slått av 15-åringen Tobias «SolO» Glenne, dermed stod den talentfulle unggutten overfor Norges største e-sportstjerne i finalen: Jens «Snute» Waller Aasgaard.

SolO sjokkåpnet med å vinne den første kampen i dette best av syv-oppgjøret, men derfra og ut handlet alt om Snute som til slutt vant komfortabelt 4-1.

– I den første kampen ble jeg litt for kjepphøy og angrep da jeg ikke burde. Etter det tok jeg meg sammen, og fortsatte litt mer forsiktig. Jeg kjenner godt til en del av «buildsa» til SolO, og prøvde å tilpasse meg litt ekstra denne gangen og fikk et par heldige «draws» med det. Jeg lærte mye av å spille mot «Solar» på DreamHack Stockholm, og prøvde å åpne med å spille makro-orientert og solid, forklarer Snute.

– Var det overraskende at du møtte SolO i finalen denne gangen?

– Litt. SolO er veldig flink i Zerg mot Zerg, men TargA har ikke spilt alt for mye de siste månedene. Det kan virke litt overraskende for de som ikke følger så godt med på den norske StarCraft-scenen, men ut ifra hvem som har vært mest aktiv i det siste var det forståelig.

Opptak av den første finalekampen som gikk i SolOs favør. Lenker til de andre kampene nederst i saken.

– Dette er jo din aller første seier i ligaene på Gamer.no, etter at TargA vant de tre forestående sesongene. Hva betyr det for deg?

– Det betyr ikke nødvendigvis noe ekstra at jeg tok fra ham tittelen, siden det har vært såpass mange møter med TargA opp gjennom tidene. Men jeg var godt fornøyd over å ha vunnet med såpass god margin. Tidligere i norske ligaer har jeg vært litt shaky, men denne gangen tapte jeg kun tre kart til sammen, og det var mot SolO, TargA, og Eiki.

Han synes nivået blir stadig høyere i Telenorligaen, og tror neste sesong blir tøffere enn noen gang.

– Det var mye motstand, og en del jevne oppgjør. Jeg synes «Queenhustler» spilte veldig bra i det ordinære seriespillet. Det er også mange sterke spillere i toppen av 2. divisjon og 3. divisjon. Jeg ser for meg at neste sesong kan bli enda vanskeligere.

SolO: – Motiverende å komme til finalen

Les også
Anmeldelse:

Tobias «SolO» Glenne er veldig fornøyd med å komme seg til finalen for første gang. 15-åringen har vært med i ligaene på Gamer.no helt siden han kvalifiserte seg til 2. divisjon våren 2014. Han rykket opp til 1. divisjon på første forsøk, og har tatt nye steg for hver sesong frem til denne høsten.

Tobias «SolO» Glenne under Gigacon 2014.

– Det var veldig kult å endelig komme i finalen. Det gav meg også ganske mye motivasjon for Legacy of the Void, sier han.

Han ble imidlertid ikke veldig forbauset av å slå regjerende mester TargA i semifinalen.

– Nei, ikke så veldig, siden «TargA» ikke har trent så mye i det siste. Likevel var det deilig å endelig få slått ham, ettersom jeg har tapt mye mot ham før.

– Du tok første game mot Snute i finalen. Hva fungerte der som ikke gikk så bra i de fire neste og avgjørende kampen?

– Det var morsomt å ta første game, spesielt med tanke på at det var et makro-spill. Resten av kampene spilte han rett og slett bare bedre enn meg og jeg valgte noen dårlig «build orders», forteller han.

Sikter mot WCS neste år

SolO spiller for øyeblikket for det amerikanske laget ROOT Gaming. Han har vært litt inaktiv det siste året for å fokusere på Telenorligaen, men deltok også i Dreamhack Stockholm tidligere i år.

– Hva er ambisjonene dine fremover?

– Målene fremover er vel å øve masse til Legacy of the Void, siden jeg i 2016 endelig er gammel nok til å spille WCS. Jeg skal trene hardt for å kvalifisere meg til det.

Ettersom Snute allerede er sponset av Team Liquid og Razer, velger han premieutbetaling fremfor en sponsorkontrakt med Logitech. Det betyr at han får utbetalt 10 000 kroner for denne ligaseieren. SolO får 5000 kroner, mens TargA vant 2500 kroner.

(Kamp nummer to er dessverre ikke tilgjengelig)

Finalene i StarCraft-ligaen ble spilt på nett fordi Snute er invitert av Blizzard til å spille en oppvisningskamp for nye Archon Mode på Blizzcon samtidig som finalene var ment å spilles på SpillExpo.

Siste fra forsiden