Destiny 2 - juks

Solgte Destiny 2-juks – dømt til å betale 130 millioner kroner til Bungie

Nok en seier i utviklerens kamp mot juksemakere.

Bungie

Bungie har fått medhold i sitt søksmål mot en rumensk nettside som solgte jukseprogrammer for Destiny 2. Nettsiden, kjent som VeteranCheats, dømmes til å betale nesten 130 millioner kroner i erstatning.

Som The Game Post melder krevde Bungie drøye 21000 kroner for hvert av de over 5800 eksemplarene med jukseprogramvaren som ble solgt. Dommeren i saken godkjente kravet, i tillegg til litt under fire millioner kroner i oppreisning og saksomkostninger.

I tillegg har VeteranCheats-skaper Mihai Claudiu-Florentin fått permanent forbud mot ytterligere brudd på åndsverksloven på måter som kan påvirke Bungie.

Etter søksmålet fjernet VeteranCheats alt av Destiny 2-juks fra nettsiden. Den fortsetter imidlertid å operere, og selger fortsatt programmer for spill som Call of Duty: Warzone, PUBG og Grand Theft Auto Online.

Seieren for Bungie følger en økt innsats de siste årene om å slå hardere ned på juks. Utvikleren har tidligere vunnet flere lignende saker det siste året, med tildelinger på 47 millioner kroner i februar og 145 millioner i fjor. Et fjerde søksmål, mot LeviCheats, pågår fortsatt.

Destiny-spillere samles i hyllest til Lance Reddick.
Den populære skuespilleren gikk bort i mars »

Siste fra forsiden