Smite

Sommersesongen i Smite avsluttes med to nordmenn i finalespillet

– Jeg er gira på å vinne, sier Emil «Lawbster» Evensen.

De norske Smite-spillerne Bo «Badgah» Katzenmaier (t.v) og Emil «Lawbster» Evensens er klare for å kjempe i Summer Finals.
Helena Kristiansson/ESL, Hi-Rez Studios

Fnatic og Titan endte opp med å ta hvert sitt poeng da de møtte hverandre i det siste oppgjøret i sommerserien. De var begge sikret en plass i finalespillet, men hadde Fnatic vunnet begge rundene hadde de fått to poeng og tatt førsteplassen fra Titan. Det ville gitt dem fordeler i Summer Finals.

Resultatliste etter at alle kampene i sommerrundene er spilt.

I første runde valgte Titan en kombinasjon av guder få hadde sett for seg. Kombinasjonen de benyttet for å ta en og en spiller viste seg å være så intrikat at det var vanskelig for Fnatic, laget med norske Bo «Badgah» Katzenmaier, å stå i mot. Når de endelig fant ut av det var det allerede for sent.

I andre kamp var Fnatic mer forsiktige i sin utvelgelse av helter og kunne gå ut litt sterkere enn første kamp. De endte opp med å kontrollere hele runden og vant komfortabelt slik laget er kjent for å spille.

Enkel seier mot London Conspiracy

Emil «Lawbster» Evensens lag Paradigm (tidligere kjent som TRIG E-sports) hadde en utfordrende oppgave foran seg. De måtte vinne begge sine kamper mot London Conspiracy for å kapre tredjeplassen i sommerspillet og en finaleplass.

Paradigm viste hva de var gode for i første runde. Kaptein Lawbster valgte seg en gud som sjeldent blir brukt for øyeblikket, men endte opp med å bli bestespiller. Veldig godt lagspill og god kontroll sikret en enkel seier.

London Conspiracy hadde en bedre startfase i andre omgang, men etter 7-8 minutter tok Paradigm over og lot snøballen rulle. Etter 28 minutter var slaget tapt, og veteranlaget hentet hjem en tredjeplass i sommerserien og finaleplass til arrangementet Hi-Rez studios holder i Atlanta i slutten av juli.

Paradigm viser muskler mot London Conspiracy.

Paradigm har nå vunnet 9 av de 10 siste kampene sine, og Evensen ser frem til finalene.

– Jeg gleder meg til å dra til USA med gutta igjen, og er gira på å vinne der. Har ikke så mye å si om kampene, annet enn at vi er et bedre lag enn London Conspiracy i dag og det vises. Jeg tror vi har gode sjanser mot alle lag som stiller, forteller han til Gamer.no.

Nye eiere

Laget til Evensen sponses fortsatt av TRIG, men eies og driftes av lagets svenske manager Simon «Zimpstar» Hagert, som sier i sin pressemelding på Reddit at han ble inspirert av blant annet HeatoN til å forsøke å drive selv.

– Det er positivt for laget å spille under egen paraply, enn for et annet firma. Det gir oss mer å spille for, sier han til kommentatorene på Twitch-kanalen Smitegame etter kampene.

Les også
Full ordkrig mellom Rocket League-spiller og 00 Prospects-ledelsen

Etter søndagens kamper er finaleplassene satt. Begge nordmennene er med i konkurransen om 160 000 kroner i førstepremie. De har også automatisk kvalifisert seg til høstspillet, spillet som til slutt vil ende i et verdensmesterskap. Forrige sesongs verdensmesterskap hadde over 20 millioner kroner i potten.

Lagene som møtes i sommerfinalene er AFK Gaming, Cloud9 G2A og Team Solomid fra Nord-Amerika og Titan, Fnatic og Paradigm fra Europa. Det hele foregår mellom 24. og 26. juli og blir vist i sin helhet på twitch.tv/smitegame.

Siste fra forsiden