Søndag kjemper nordmenn om VM-plass i FIFA og Counter-Strike

Det er duket for kvalifiseringer og norgesfinaler i ESWC. 

ESWC 2012.
ESWC.com

Disse er allerede kvalifisert til sluttspillet:

Counter-Strike: GO (herre):

  • Horses of Lars
  • Evil Masters of Pain

TrackMania 2: Stadium:

  • Fredrik «Bergie» Bergmann
  • Peter «Znik» Skarstein
  • Øyvind «HabbY» Bratvedt
  • Sigurd «Ziggy» Mikkelsen

FIFA13/14:

  • Dr. Snurrebass
  • Thomas «TCBerg» Seeberg

Ingen meldte seg på nettkvallifiseringen i Counter-Strike: GO for kvinner. Arrangøren tror dog at flere lag vil konkurrere i den lokale kvalifiseringen på ByLAN

Den årlige esportsturneringen Electronic World Sports Cup rykker stadig nærmere på kalenderen. I disse dager avgjør de ulike regionene og landene hvem som skal krasje sammen i spilloppgjør mellom 30. oktober og 3. november i Paris.

Norgesinnspurt

Her i Norge avgjøres det hvem som skal representere Norge i TrackMania 2: Stadium, FIFA 13/14 og Counter-Strike: Global Offensive på ByLAN i Bergen i helgen. Finalene spilles alle på lørdag 5. oktober og søndag 6. oktober.

Fredag er dog forbeholdt en lokal kvalifiseringsrunde. Dette er siste anledning til å hevde seg nok til å delta i norgesfinalene, etter at en rekke gode spillere har kvalifisert seg til sluttspillet allerede på nett. Klokken 15:00 åpner arrangør Lions eSportsklubb muligheten til å registrere seg på sine nettsider, om man føler for å hevde seg på ByLAN.

Se kampene

Fredag kveld kan man se Counter-Strike: Global Offensiv-kvalifiseringen direkte, enten i videovinduet nederst i artikkelen, eller på arrangør Lions eSportsklubbs egen Twitch-kanal.

På samme sted kan man se semifinale- og finalekampene som spilles lørdag og søndag. Full timeplan for kampene finner du på ESWC.no.

Et voksende arrangement

Electronic Sports World Cup har blitt arrangert siden 2003. Arrangementet har vokst seg større over tid, og det holdes i år kvalifikasjonsrunder i over 50 land. Til slutt møtes representantene hverandre i verdensfinalen som spilles i Paris.

Norge har fått et par medaljer i arangementet tidligere. Sist var i 2010, da Fredrik «Bergie» Bergmann tok gullmedaljen i TrackMania-turneringen. Mer om dette kan du lese i vårt profilintervju med Bergie, der han snakker om det å vinne ESWC og TrackMania.

For mer informasjon om turneringen kan du besøke arrangørens hjemmeside.

Delta også i vår League of Legends-turnering som spilles søndag 13. oktober.

Les også
Hvem blir Norges beste Hearthstone-spiller?

Siste fra forsiden