Telenorligaen

Søndag skal sesongens siste poeng deles ut i Telenorligaen

De beste spillerne og lagene kjemper om å unngå nedrykk eller sikre plass i sluttspillet.

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møtes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes det hele med sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt for de enkelte spillene:

På søndag er det klart for den syvende og siste runden i vårsesongen av Telenorligaen. Dermed faller avgjørelsen om hvem som deltar i sluttspillet på øverste nivå og hvem som rykker ned til 2. divisjon.

Alle oppgjørene i toppdivisjonen spilles samtidig denne runden, slik at ingen lag eller spillere skal kunne spille på resultater fra andre kamper.

Alt kan skje

Vi viser ett oppgjør fra hvert spill på GamerTV og starter med Hearthstone-oppgjøret mellom Matpakke og ProfiX søndag klokka 14:00. Kvelden avsluttes med Counter-Strike-kampen mellom topplagene LGB eSports og Temp.no klokken 20:00.

Både Hearthstone-ligaen og StarCraft II-ligaen har en rekke hengekamper på grunn av sykdom. Disse oppgjørene skal spilles før syvende runde starter.

I Hearthstone-ligaen er det langt fra avgjort hvem som rykker ned og hvem som deltar i sluttspillet. Matpakke har i skrivende stund en sluttspillplass, men kan i teorien ende på direkte nedrykk dersom han svikter i de to siste kampene. Det forutsetter naturligvis at nedrykkstruede Kolbein sjokkerer EpicSaxGuy i en av sine siste kamper denne vårsesongen. Alt kan skje, og spillerne må være skjerpet til siste slutt.

Klassikeren: Snute mot TargA

I StarCraft-ligaen får denne helgen se et klassisk norsk toppoppgjør mellom Snute og TargA. Sistnevnte har vunnet ligaen her på Gamer.no de to siste sesongene, og har møtt Snute i begge finalene. Nå ligger de på like mange poeng etter fem spilte kamper, og slåss om å få den beste plasseringen i sluttspillet. Det er helt åpent hvilke to andre spillere som får delta i semifinalene, så her teller hvert eneste poeng. Northbrute har dessverre allerede rykket ned ettersom han aldri vil klare å hente igjen rundeforskjellen til SolO på sikker plass.

I League of Legends-delen er det allerede avgjort hvem som skal delta i sluttspillet, men det er fortsatt viktig å få best mulig utgangspunkt ettersom førsteplass møter fjerdeplass, og andreplass møter tredjeplass i semifinalen. BX3 leder foreløpig, men Lions har mulighet til å ta fra dem plassen og dermed få beste seeding etter helgens TV-sendte oppgjør. I bunn er nok dessverre både GamersLeague og Team Gamermag fortapt, og må spille i 2. divisjon fra høsten av.

Hovedkampen i Counter-Strike gir oss en forsmak på det som kanskje blir årets finale: Oppgjøret mellom LGB og Temp.no. Begge er sikret første eller andreplass, og møter derfor enten BX3 eller Lions i semifinalen i sluttspillet. I bunn av tabellen sliter Expert Gaming, Zodiacs Dragons og DFNDRZ. Vil noen av topplagene avgi poeng og endevende situasjonen til de nedrykkstruede?

Fire kamper vises på GamerTV

Her er sendeskjemaet for syvende runde av Telenorligaen:

Søndag 12. april

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

14:00: Hearthstone: Matpakke mot ProfiX
Kommentert av: Mathias Brennhaugen Eike og Vinjar Moen
Følg kampen her »

16:00: StarCraft II: Snute mot TargA
Kommentert av: Eskil Uggen og Julian Nash
Følg kampen her »

18:00: League of Legends: BX3 mot Lions
Kommentert av: Eskil Uggen og Sindre Wirkola
Følg kampen her »

20:00: Counter-Strike: GO: LGB eSports mot Temp.no
Kommentert av: Sindre Wirkola og Eirik Horvath
Følg kampen her »

Siste fra forsiden