Sony avslørte sci-fi-spill som lar deg utforske en fremmed planet i VR

Ukjente Farpoint kan bli en god grunn til å kjøpe PlayStation VR.

På Sonys E3-pressekonferanse ble det avslørt spill som har støtte for PlayStation VR, hvorav det mest interessante kanskje er Resident Evil 7, men det ble også avduket spill som er laget spesifikt for VR-brillene. Et av dem var et interessant romskytespill kalt Farpoint.

Farpoint tar deg med til en fremmed planet i VR.
Impulse Gear

Farpoint er det første spillet til studioet Impulse Gear, som er et lite, nystartet indiestudio med tilholdssted i San Francisco.

Spillet er et episk rom-eventyr som starter med at du krasjlander på en fremmed planet full av fiendtlige kreasjoner, hvor du både må slåss og utforske for å overleve.

Spilles med ny VR-kontroll

Farpoint foregår i førstepersonsperspektiv og spilles med «PS VR Aim Controller», en ny, våpenlignende kontroll til PlayStation VR-brillene. Kontrollen ser ikke ut til å ha blitt offisielt kunngjort av Sony i skrivende stund, men på PlayStation-bloggen opplyses det at den opererer med et 1:1-forhold når det gjelder sporing.

Dette er den nye VR-kontrollen «Aim Controller», som brukes til spille Farpoint.
Sony

Våpenet som du ser i spillet skal med andre følge bevegelsene til Aim Controller tilnærmet perfekt, slik at man kan bruke skytevåpenet i spillet på samme måte som man hadde brukt våpenet i virkeligheten.

Dette skal igjen gi Farpoint, og andre VR-spill som støtter kontrollen, en mye høyere grad av realisme og følelse av tilstedeværelse enn vanlige førstepersons skytespill. Lanseringsdatoen er ennå uviss. E3-traileren til spillet kan du se øverst i artikkelen.

Her er alle nyhetene fra E3-messen »

Siste fra forsiden