Sony har ingen planer om å gjøre PlayStation 4 bakoverkompatibel

– Det er veldig vanskelig, sier selskapet.

charnsitr, Shutterstock

Selv om Microsoft slo til med lovnad om å gjøre Xbox One bakoverkompatibel med Xbox 360-spill senere i år, har ikke konkurrent Sony noen planer om å gjøre noe lignende med PlayStation 4. Dette melder Polygon.

Microsoft vil gjøre Xbox One bakoverkomatibel.
Skjermbilde fra E#-sendingen

– Jeg tror ikke vi kommer til å endre vår tilnærming. PlayStation 4 har ikke bakoverkompatibilitet, forteller Shuhei Yoshida, som leder spillstudioene til Sony Computer Entertainment.

Sony vil heller fokusere på å skape nye tjenester og funksjoner til PlayStation 4. For eksempel lempet selskapet nettopp inn en etterlengtet medieavspiller, som kan spille av videofiler i formatene MKC, AVI, MP4 og MPEG2-TS og lydfiltypene MP3 og AAC.

Vanskelig funksjonalitet

Ifølge Microsoft var bakoverkompatibilitet øverst på ønskelisten over funksjoner som fansen ønsket å se implementert i Xbox One, og det er naturlig å tro at også Sony-spillerne gjerne vil ha muligheten til å spille PlayStation 3-biblioteket sitt.

Du får neppe se denne ble kompatibel med PlayStation 3-spill.

Det er noe som likevel er svært vanskelig å få på plass, og enda vanskeligere nå enn i de to forrige generasjonene. Med PlayStation 2 brukte Sony noen av de samme komponentene som i PlayStation, noe som åpnet for en litt lettere måte å få emulert de eldre spillene.

Med de tidligste PlayStation 3-modellene lempet de like godt inn den ene prosessoren fra PlayStation 2, kalt Emotion Engine, for å gjøre det mulig for maskinen å spille PlayStation 2-spill. Denne ble fjernet for å kutte produksjonskostnader i senere modeller.

Nå virker det som om Sony satser mer på at strømmetjenesten PlayStation Now skal erstatte direkte bakoverkompatibilitet. Det er likevel uheldig at man ikke har muligheten til å spille spillene fra biblioteket sitt gjennom tjenesten, men heller må bruke abonnementstjenesten eller leie spillene stykkesvis.

Hvilke av Xbox 360-spillene dine vil du helst spille igjen på Xbox One?
Du kan stemme på spillene »

Siste fra forsiden