Bluepoint - PlayStation

Sony kjøper oppussingskongene Bluepoint Games

Studioet bak Demon's Souls-nyversjonen skal jobbe med et eget prosjekt.

Det var for noen måneder siden av PlayStation Japan kunngjorde Sonys oppkjøp av Bluepoint Games. Den gang viste det seg å ha vært en feiltakelse, men nå er kjøpet offisielt.

Bluepoint Games er nå en del av PlayStation Studios-familien.
Sony

Bluepoint har samarbeidet med Sony i flere år, og har gjort seg bemerket for sine storartede oppussingsferdigheter. Teamet har flere kritikerroste nyversjoner på CV-en, inkludert Demon's Souls, Shadow of the Colossus og Uncharted: The Nathan Drake Collection.

– For hvert av sine prosjekter har Bluepoint løftet lista for konsolldefinerende visuell kvalitet og spilling, og studioets rikelige ekspertise innen bygging av verdener og figurer kommer til å bli et stort pluss for fremtidige PlayStation Studios-prosjekter, sa PlayStation-sjef Hermen Hulst i en uttalelse.

Samarbeidet skal imidlertid ikke bare handle om oppussingsprosjekter. I et intervju med IGN forklarte Bluepoint-sjef Marco Thrush at studioet er i gang med sitt neste prosjekt, som blir noe helt nytt og eget for teamet.

– Det er ikke som om vi er en gruppe utviklere som begynte med å utvikle oppussinger og nyversjoner. Vi har utvikling av originale spill i blodet, og det er det vi endelig er klare – med støtte fra Sony – til å gå i gang med og vise hva vi kan gjøre og hva PlayStation kan gjøre, sa Thrush.

Hva det er Bluepoint skal jobbe med ville studioet riktignok ikke ut med enda.

LES OGSÅ: Sony kjøper Returnal-utvikleren »
LES OGSÅ: Sony kjøper opp The Playroom-utvikler Firesprite »

Siste fra forsiden