PlayStation - Firesprite

Sony utvider PlayStation-stallen med nok et studio

Kjøper opp The Playroom-utvikler Firesprite.

Sony Interactive Entertainment

Etter å ha kjøpt opp Returnal-skaper Housemarque og porteringsspesialistene Nixxes Studio tidligere i år, har Sony utvidet rekkene nok en gang. Denne gangen er det Firesprite som inviteres inn i PlayStation Studios-varmen.

Firesprite har blant annet laget Run Sackboy Run for Sony.
Sony Interactive Entertainment

Den britiske utvikleren ble opprinnelig grunnlagt i 2012, og består av flere medlemmer fra det tidligere Sony-studioet Studio Liverpool. Firesprite har samarbeidet med Sony ved flere anledninger, inkludert på The Playroom, The Playroom VR og mobilspillet Run Sackboy Run.

– Firesprite er et kreativt og ambisiøst studio som er dyktig i å bygge utrolige opplevelser som virkelig viser frem potensialet til konsollene våre. Teamets tekniske og kreative egenskaper blir meget viktig idet vi bygger videre på vår flotte katalog med eksklusive spill, og jeg tror dere kommer til å bli glade for hva vi har i vente, sa PlayStation-sjef Hermen Hulst om oppkjøpet.

Kunngjøringen inneholdt også en uttalelse fra Firesprite-topp Graeme Ankers. Denne handlet imidlertid mest om studioets historie, så akkurat hva Firesprite skal jobbe med hos Sony fikk vi ikke noe innsyn i.

Samarbeidet med Cloud Imperium Games om å lage en flerspillergreie for Star Citizen, med arbeidstittelen Theaters of War, ble heller ikke nevnt. Det spillet skal etter planen kun ut på PC, og hvorvidt Sony vil prøve å få til en PlayStation-versjon er uklart.

LES OGSÅ: Tidligere PlayStation-sjef tror spillutvikling har blitt for dyrt til å satse på variasjon »

Siste fra forsiden