Call of Duty på PlayStation

Sony mener det er fare for at Microsoft vil sabotere Call of Duty-spill på PlayStation

Som svar har Microsoft gjentatt løftet om likhet på tvers av alle plattformer.

Activision

Diskusjonen rundt Microsofts planlagte oppkjøp av Activision Blizzard snegler seg videre. Saken blir i disse dager gransket av konkurransetilsyn verden over, og i den forbindelse har nye dokumenter knyttet til Sonys motstand av oppkjøpet blitt offentliggjort.

Som Eurogamer melder har Sony uttrykt sine bekymringer overfor det britiske Competition and Markets Authority (CMA). Blant annet virker det japanske selskapet å være engstelig for at Microsoft vil ødelegge Call of Duty-opplevelsen på PlayStation.

Sony er stadig bekymret for Call of Dutys fremtid på PlayStation, tross gjentatte løfter fra Microsoft.
Activision

Sony trekker blant annet frem muligheten for at prisen på PlayStation-versjoner kan gå opp eller at spillene vil kjøre dårligere på PlayStation sammenlignet med Xbox. Selskapet antyder også at Microsoft bevisst kan finne på å sabotere Call of Duty-opplevelsen.

– For eksempel kan Microsoft lansere en PlayStation-versjon av Call of Duty der tekniske problemer og andre feil dukker opp i spillets siste brett eller gjennom senere oppdateringer. Selv om dette kan oppdages fort, vil en løsning trolig komme for sent og innen da vil spillfans har mistet tillit til PlayStation som en god plattform å spille Call of Duty på, argumenterer Sony.

I en uttalelse til Eurogamer påpeker Microsoft at Sonys anklager ikke holder vann. Xbox-makeren minner om at det har gitt bindende løfter om likhet for Call of Duty på alle plattformer, og at det er Microsofts ønske å gjøre Call of Duty tilgjengelig for så mange spillere som mulig.

Microsoft inngikk nylig en avtale med Nintendo om å tilby Call of Duty-spill på Nintendo-plattformer i 10 år fremover. Selskapet har ytret et ønske om å inngå en lignende avtale med Sony, men sistnevnte har så langt ikke virket interessert.

Reuters rapporterte nylig at Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard trolig vil godkjennes av EU-kommisjonen. Sistnevnte skal innledningsvis ha vært skeptisk til avtalen, men etter flere kompromisser og løfter fra Microsofts side ser det ut til at en godkjennelse er på vei.

LES OGSÅ: Xbox, Bethesda og 343 rammet av omfattende jobbkutt hos Microsoft »

Siste fra forsiden