Bernie Stolar

Sony- og Sega-veteranen Bernie Stolar er død

Var med å lansere PlayStation og Dreamcast.

Evan Amos CC/ShareAlike

Bernard «Bernie» Stolar, en ledende figur innen spillbransjen i USA, har gått bort. Mannen som var med å lede Sony Computer Entertainment America og senere Sega of America ble 75 år, melder GamesBeat.

Stolar var den første konserndirektøren hos Sonys amerikanske avdeling. Han var blant annet med å lansere den opprinnelige PlayStation-konsollen, og hentet inn spill som Crash Bandicoot, Ridge Racer og Spyro the Dragon.

Da Sony begynte en intern restrukturering av selskapet tok han opp jobben som sjef for Sega of America.

– Jeg elsket å jobbe for Sony. Jeg gjorde det. Men da muligheten for å jobbe for Sega dukket opp, der jeg kunne hjelpe dem å bygge opp igjen og være med å lage ny maskinvare, var jeg veldig interessert i det, sa Stolar en gang i et intervju med GamesBeat-journalist Dean Takahashi.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Vel over hos Sega begynte Stolar å overbevise selskapet om å avslutte satsingen på Sega Saturn. I stedet ville han ha en konsoll som kunne by på nettbasert spilling, og resultatet ble Sega Dreamcast.

– Jeg har gjort dette siden 1980. Jeg elsker denne businessen. Jeg elsker den fordi jeg får jobbe med folk som er unge og fulle av lidenskap. Jeg er en av de gamle og gråhårede i bransjen, med det er herlig å jobbe med så mye ungt talent.

Etter Sega-eventyret var Stolar involvert i arbeidet med Barbie-spill hos Matell, og han pushet spillsatsing hos Google. Siden jobbet han med en rekke mindre selskaper, før han altså gikk bort 22. juni 2022.

LES OGSÅ: Sega sier det ville blitt for dyrt å lage miniutgave av Dreamcast »

Siste fra forsiden