Sega - Dreamcast Mini

Sega sier det ville blitt for dyrt å lage miniutgave av Dreamcast

Gikk i stedet for en ny Sega Mega Drive Mini.

Evan-Amos CC-BY SA-3.0

Det var knyttet store forventninger til forrige ukes mystiske presentasjon av et nytt Sega-prosjekt. Ryktene hadde gått om en ny minikonsoll, og de viste seg å stemme – selv om det ikke var Dreamcast-konsollen mange hadde håpet på.

Sega Mega Drive Mini 2.
Sega

Sega avduket nemlig en ny variant av Mega Drive Mini, med 50 Mega Drive- og Mega CD-spill inkludert i boksen. Maskinen – som heter Sega Mega Drive Mini 2 – kommer til Japan 27. oktober, men har så langt ikke fått noen slippdato her til lands.

Etter avdukingen sa Segas Yosuke Okunari at selskapet var klar over fansens ønsker. I et intervju med Famitsu (via VGC) forklarte han imidlertid at andre konsoller hadde blitt for dyre å produsere.

– Noen av dere vil kanskje si at «dette er ikke Sega Saturn Mini» eller «jeg ville heller ha en Dreamcast Mini», men det er ikke sånn at vi ikke tenkte i de baner. Utviklingen av nye kort har stagnert på grunn av koronaviruset, og selvfølgelig ville det ha blitt et veldig dyrt produkt med tanke på produksjonskostnader.

Dreamcast, lansert i 1999 i vår del av verden, ble Segas siste forsøk på å lansere stuekonsoll. Maskinen solgte ikke spesielt godt og de fleste tredjepartsutviklere valgte heller å fokusere på PlayStation 2, som bidro til at Sega stanset produksjon av Dreamcast i 2001.

I dag er det likevel mye nostalgi knyttet til konsollen, som bevist av fansens ønske om en miniversjon.

LES OGSÅ: Nintendo inkluderer diverse Sega Mega Drive-spill i sitt Switch-abonnement »

Siste fra forsiden