Sniktitt

Sony PSP

Lommetennis er ut. Nå er det lomme-gaming som gjelder, og 2005 kan kanskje til å bli året da de håndholdte spillmaskinene endelig klarer å levere både kraft og sjangermangfold. Gamer.no har fått kline våre fettpølser på Sonys nye og lovende PSP.

Side 1
Side 2

PSP-en var ferdiginstallert med en filmtrailer av en dansk narkothriller. Traileren i seg selv var lite imponerende, men den tekniske filmkvaliteten svært tilfredsstillende. Utstyrt med de medfølgende høretelefonene er det fullt mulig å ha en god filmopplevelse utenfor stua, selv om det kanskje kan bli vanskelig å lese undertekster på lommeskjermen. Om dette er bruksområder som folk egentlig vil ha gjenstår å se, Sony har dritt seg ut før ved å være sære på formatene sine (noen som husker minidisken?).

100 spill i lomma
Film og musikk er vel og bra, men spill er selvfølgelig topp prioritet for Gamer.no sin utsendte. De tre japanske maskinene var utstyrt med debuttittelen Ridge Racer og et søtt, mangainspirert golfspill. Hvis vi mimrer tilbake til lanseringen av PlayStation 2 i 2000 var Ridge Racer også en av lanseringstitlene på den plattformen. Historien gjentar seg, og spillet imponerer faktisk enda mer på håndholdt. Ridge Racer ser ut til å bli et svært velbalansert spill med superglatt 3D-grafikk som ved første øyekast virket nærmest identisk med PS2-utgaven. Det er fint at man både kan styre med pilknappene og analogstikka, og selve minirosinen i minipølsa er uten tvil det enkle oppsettet for trådløs flerspiller.

I følge Nordisk Film skal man kunne spille mot andre maskiner på en avstand opp til 40 meter. En av maskinene fungerer som vert, så kan andre logge seg på. Det var null forsinkelse i dataoverføringen, og i løpet av et par minutter var vi i gang med heftig kappkjøring mot hverandre på hver vår maskin. Ha det bra split screen, nå er det bare widescreen i dvergformat som gjelder.

Med kun japanske menyer var golfspillet en smule vanskeligere å sette seg inn i, men fristende å se på. Små rosa skolepiker med store øyne som konkurrerer med ball og klubber i et grønt, bølgende landskap kan nesten ikke slå feil. Det er overveiende sannsynlig at PSP-en kommer til å by på en rekke konverteringer av allerede eksisterende PlayStation-titler - Sony har jo en enorm katalog å hente materiell fra og etter sigende skal over 100 titler være under utvikling for den håndholdte minikonsollen. Her finnes kjente navn som Gran Turismo 4, Tony Hawk og Wipeout i tillegg til helt ferske og spesialutviklede titler. Med tilnærmet kliss likt brukergrensesnitt som den tradisjonelle PS-kontrollen kommer PSP til å takle de aller fleste sjangere. Kanskje ikke like innovativ som Nintendos DS, men vi er garantert mange kvalitetsspill som vi allerede kjenner godt.

Konklusjon
Det kan nesten se ut som om Sony ikke lenger synes at Nintendo er en seriøs konkurrent, og heller har bestemt seg for å ta opp kampen med Apples superstjerne, iPod. Og det er en konkurranse de faktisk kanskje kan vinne. PSP-en er noe av det mest sexy du kan gjøre med hendene dine, den byr på et ganske stort bruksområde og kommer antakeligvis ikke til å koste like mye som en iPod. Alt henger nå på om de virkelig gode kvalitetsspillene dukker opp i tide. Vi holder hendene i lommene frem til mars.

Sony PSP
Les mer
Side 1
Side 2
PSP

Les også

Siste fra forsiden