PlayStation - Sony

Sony vil slippe flere av sine egne PlayStation-spill til PC

Satser aggressivt for å fange opp PC-spillerne.

Sony

Sony har så smått begynt å slippe flere av sine egne førstepartstitler til PC-plattformen, sist Horizon Zero Dawn, og nå viser det seg at Sony akter å satse enda hardere på denne strategien i tiden fremover. Det melder PC Gamer.

I sin ferske årsrapport legger det japanske selskapet fram sine fremtidsplaner, og der avsløres blant annet et ønske om å fange inn flere PC-spillere.

– Vi vil utforske å utvide våre førstepartstitler til PC-plattformen for å promotere videre vekst i inntjeningen, heter det i rapporten, uten at det legges frem flere detaljer om hva dette vil innebære.

Horizon Zero Dawn er allerede lansert til PC, og med de nye signalene fra Sony spørs det om ikke oppfølgeren også slippes til PC-plattformen etter hvert.
Sony

Stor konkurranse fra PC

Det antydes i rapporten at Sony ser på konkurransen fra PC-plattformen som en stor trussel, og samtidig med å bevege seg inn på PC-territoriet skal selskapet også satse mer på egen intellektuell eiendom.

– Konkurransen fra nettbaserte PC-spill og spillere fra andre industrier forventes å intensivere. Den grunnleggende vekststrategien vil bli å innovere og utvikle PlayStation-plattformen. I dette henseende akter SIE å gjøre proaktive investeringer for å styrke eget innhold og øke merkeverdien, skriver Sony.

Hvilke førstepartstitler som eventuelt blir først ute på PC gjenstår å se. Ingen av de PlayStation-eksklusive spillene som Sony har sluppet eller kunngjort nylig, som Ghost of Tsushima, Ratchet and Clank: Rift Apart eller Horizon Forbidden West, er foreløpig kunngjort til PC.

Les også: Microsoft går ikke aktivt inn for å selge flere konsoller enn Sony eller Nintendo »

Siste fra forsiden