Sørlanet

Sørlandets største LAN vender tilbake til røttene

Datainteressert ungdom ønskes velkommen til Kristiansand i høstferien.

God stemning på Sørlanet 2013.
Sørlanet/Facebook

Sørlanet ble arrangert for første gang i 2009 og har siden den gang utviklet seg til å bli et tradisjonsrikt og spennende kulturarrangement for datainteressert ungdom. I likhet med tidligere, blir Sørlanet i år gjennomført i Gimlehallen i Kristiansand. Det forventes om lag 600 deltakere i tidsrommet 29. september til 2. oktober.

Årets hovedspillkonkurranser blir Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og StarCraft II: Heart of the Swarm. Dette er en nedskalering fra fjorårets arrangemenet hvor e-sport og en rekke flere spill sto sterkt i fokus.

Ivor Andrè Murtic er spillansvarlig på Sørlanet.

Mindre fokus på e-sport

Spillansvarlig på Sørlanet, Ivor Andrè Murtic (20), mener planene om å ha tre hovedspill er den rette veien å gå.

– Steget vi tok i fjor var veldig ambisiøst og spennende, men vi følte det ikke ble gjort riktig og ønsker å starte på nytt. I år ønsker vi alle og enhver velkommen til å delta i konkurransene, og vi ønsker ikke å gi det et «elitisk» preg ved å lokke toppspillere, forklarer en engasjert Murtic og fortsetter:

– Sørlanet er ikke utelukkende et e-sportarrangement. Vi er et LAN-party som ønsker alle velkommen, enten de spiller, driver med kreative ting på datamaskinen eller vil ha et kult sted å tilbringe et par dager i høstferien.

Selv om de har senket fokuset på e-sport, kan Sørlanet skilte med hele 50 000 kroner i den totale premiepotten til sine hovedspill. De har også en ny strømmetjenestesatsing kalt SørlanetTV som vil gjøre det mulig å følge med på LAN-ets turneringer over Internett og på hovedscenens storskjerm. Herfra vil det også gjøres live-intervjuer med deltakerne i de forskjellige spillturneringene.

Sørlanet er mer enn bare e-sport.

Sørlanet ønsker å bruke årets arrangement til å inkludere «den ordinære deltakeren» i større grad enn hva som ble gjort i fjor. Derfor har de ikke invitert kjente og profilerte spillere til Gimlehallen i høstferien. Murtic mener dette er den beste måten å gjøre det på for å unngå å skremme folk fra å melde seg på turneringene.

– Jeg ønsker ikke at deltakerne skal vegre seg for å delta på turneringene fordi det «bare er de beste som deltar». Vi vil gjerne at kompisgjenger slår seg sammen og deltar i konkurransene på lik linje med dem med høye ambisjoner, forteller Murtic.

Når det er sagt ønsker Sørlanet alle velkomne – og det inkluderer naturligvis også kjente spillere. Kristiansands-LAN-et har nemlig hatt besøk av flere profiler i e-sportmiljøet tidligere og sier ikke nei takk til et nytt besøk. Det er også relativt stor sannsynlighet for at det kan skje. Arrangørene har nemlig fått gode tilbakemelder fra profiler i StarCraft II-miljøet etter tidligere år.

Snute og TargA deltok i StarCraft-turneringen på Sørlanet i fjor.

– Vi håper selvsagt at også de profilerte spillerne tar turen. Toppspillere som Snute og TargA har jo uttalt at Sørlanet var det beste norske LAN-et da de var på besøk i 2012. De hadde vel en god grunn til å si noe slikt offentlig!

Les også
Anmeldelse:

Direktebuss fra Sørlanet til Gigacon

Hvis du ønsker å få med deg både Sørlanet og Gigacon i høstferien, er det nå også mulighet til det. En gruppe deltakere så nemlig behovet for felles transport og gikk sammen om å leie en buss som skal gå direkte fra Gimlehallen til Telenor Arena 2. oktober. Dermed er det duket for en uke med sammenhengende LAN for dem som ønsker det.

E-sport

Siste fra forsiden

Nye turneringer hver uke!