Sørlanet

Sørlandets største LAN vender tilbake til røttene

Datainteressert ungdom ønskes velkommen til Kristiansand i høstferien.

God stemning på Sørlanet 2013.
Sørlanet/Facebook

Sørlanet ble arrangert for første gang i 2009 og har siden den gang utviklet seg til å bli et tradisjonsrikt og spennende kulturarrangement for datainteressert ungdom. I likhet med tidligere, blir Sørlanet i år gjennomført i Gimlehallen i Kristiansand. Det forventes om lag 600 deltakere i tidsrommet 29. september til 2. oktober.

Årets hovedspillkonkurranser blir Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og StarCraft II: Heart of the Swarm. Dette er en nedskalering fra fjorårets arrangemenet hvor e-sport og en rekke flere spill sto sterkt i fokus.

Ivor Andrè Murtic er spillansvarlig på Sørlanet.

Mindre fokus på e-sport

Spillansvarlig på Sørlanet, Ivor Andrè Murtic (20), mener planene om å ha tre hovedspill er den rette veien å gå.

– Steget vi tok i fjor var veldig ambisiøst og spennende, men vi følte det ikke ble gjort riktig og ønsker å starte på nytt. I år ønsker vi alle og enhver velkommen til å delta i konkurransene, og vi ønsker ikke å gi det et «elitisk» preg ved å lokke toppspillere, forklarer en engasjert Murtic og fortsetter:

– Sørlanet er ikke utelukkende et e-sportarrangement. Vi er et LAN-party som ønsker alle velkommen, enten de spiller, driver med kreative ting på datamaskinen eller vil ha et kult sted å tilbringe et par dager i høstferien.

Selv om de har senket fokuset på e-sport, kan Sørlanet skilte med hele 50 000 kroner i den totale premiepotten til sine hovedspill. De har også en ny strømmetjenestesatsing kalt SørlanetTV som vil gjøre det mulig å følge med på LAN-ets turneringer over Internett og på hovedscenens storskjerm. Herfra vil det også gjøres live-intervjuer med deltakerne i de forskjellige spillturneringene.

Sørlanet er mer enn bare e-sport.

Sørlanet ønsker å bruke årets arrangement til å inkludere «den ordinære deltakeren» i større grad enn hva som ble gjort i fjor. Derfor har de ikke invitert kjente og profilerte spillere til Gimlehallen i høstferien. Murtic mener dette er den beste måten å gjøre det på for å unngå å skremme folk fra å melde seg på turneringene.

– Jeg ønsker ikke at deltakerne skal vegre seg for å delta på turneringene fordi det «bare er de beste som deltar». Vi vil gjerne at kompisgjenger slår seg sammen og deltar i konkurransene på lik linje med dem med høye ambisjoner, forteller Murtic.

Når det er sagt ønsker Sørlanet alle velkomne – og det inkluderer naturligvis også kjente spillere. Kristiansands-LAN-et har nemlig hatt besøk av flere profiler i e-sportmiljøet tidligere og sier ikke nei takk til et nytt besøk. Det er også relativt stor sannsynlighet for at det kan skje. Arrangørene har nemlig fått gode tilbakemelder fra profiler i StarCraft II-miljøet etter tidligere år.

Snute og TargA deltok i StarCraft-turneringen på Sørlanet i fjor.

– Vi håper selvsagt at også de profilerte spillerne tar turen. Toppspillere som Snute og TargA har jo uttalt at Sørlanet var det beste norske LAN-et da de var på besøk i 2012. De hadde vel en god grunn til å si noe slikt offentlig!

Les også
Anmeldelse:

Direktebuss fra Sørlanet til Gigacon

Hvis du ønsker å få med deg både Sørlanet og Gigacon i høstferien, er det nå også mulighet til det. En gruppe deltakere så nemlig behovet for felles transport og gikk sammen om å leie en buss som skal gå direkte fra Gimlehallen til Telenor Arena 2. oktober. Dermed er det duket for en uke med sammenhengende LAN for dem som ønsker det.

Siste fra forsiden