Spagettiwestern gjenfødes som spill

En gang i tiden var Clint Eastwood den tøffeste revolvermannen på TV. Nå inntar han spillverdenen, i The Good, The Bad and The Ugly.

Sergio Leones klassiske spagettiwestern The Good, the Bad, and the Ugly (Il Buono, il brutto, il cattivo) kom i 1966, og følger tre revolvermenn på jakt etter en skjult skatt. Ingen av dem liker hverandre, men ingen av dem vet nok om hvor skatten befinner seg til å kunne finne den helt på egenhånd.

Filmen var den siste i trilogien om The Man With No Name, og regnes som en av Clint Eastwoods gjennombruddsfilmer. Om du ikke har sett den er sjansene store for at du i det minste har hørt kjenningsmelodien (komponert av Ennio Morricone), som har sneket seg inn i populærkulturen på samme måte som Edvard Munch sitt Skrik og Namco sin gule, pilleetende spillhelt.

Denne kjenningsmelodien blir å finne i det kommende The Good, The Bad, and the Ugly-spillet, som er under utvikling hos britiske Bits Studio (som blant annet har stått for spillversjonen av Constantine). Spillet, som er et tredjepersons actionspill, kommer til PS2, Xbox, PC og PSP en eller annen gang til neste år.

Bits Studio arbeider med å sikre seg rettighetene til å bruke ansiktene til filmens skuespillere, og prøver også å få stemmene deres med i spillet. Clint Eastwood har som kjent allerede sagt ja til å delta i den kommende spillversjonen av Dirty Harry, så vi skal ikke se bort i fra at den karakteristiske stemmen hans også blir å finne i The Good, The Bad, and the Ugly.

Siste fra forsiden