Anmeldelse

SpellForce: Shadow of the Phoenix

Hvis du fortsatt ikke har fått nok av SpellForce, har JoWood akkurat det du trenger - en ny ekspansjon, med nok innhold til at du blir sittende foran skjermen en temmelig lang stund.

Side 1
Side 2

Hva er nytt? Blant nyhetene finner vi nye bygninger til hver rase, inkludert en som tillater deg å lage "sverm"-enheter. Dette er en type enheter som ikke er særlig sterke på egenhånd, men som kan være rimelig dødelige sammen med andre. Et eksempel er menneskenes kamphunder, som du får ti av til sammen. Disse enhetene gir deg noen nye strategiske muligheter, men får egentlig ingen stor påvirkning på gameplayet. Ellers skryter JoWooD og Phenomic av at ekspansjonspakken introduserer en haug nye typer fiender, samt over 150 nye typer våpen og utstyr. Igjen er dette ting som fører til økt variasjon, men som ikke fører til noen store endringer i forhold til spillopplevelsen.

Hvis du ikke allerede har The Breath of Winter får du noen flere nyheter, og en av disse er muligheten til å ha allierte som følger med deg på eventyrene dine uten at du har direkte kontroll over dem. Disse er viktige for historien, og for å unngå for mye frustrasjon er de udødelige. Det vil si at når helsen deres synker til et visst punkt trekker de seg tilbake fra kampene, og er umulige å drepe. Andre nyheter fra Breath of Winter inkluderer muligheten til å ha runekrigere som ikke er menneskelige, samt massevis av nye fiender og objekter som du ikke kjenner fra originalen.

De som har sansen for flerspillerdelen til SpellForce kan glede seg over totalt 25 nye kart å spille på. Ti av disse er for vanlig flerspiller, mens femten av dem er for den kooperative modusen som ble introdusert i den forrige ekspansjonspakken. Denne modusen har også blitt forbedret litt, ved at det nå er mulig å dra til et sentralt kart hvor dere kan få oppdrag. Dessverre er det slik at de fleste serverne du vil komme over kun spiller "deathmatch", så det ser ut til at den kooperative modusen fortsatt passer best på LAN.

Gjør noe, mann! Det som er litt leit er at selv om oppdateringene som er gitt ut til SpellForce: The Order of Dawn rettet på mange av irritasjonsmomentene fra originalen, er det fortsatt noen ting de tyske utviklerne har vært uvillige eller ute av stand til å rette. Den mest plagsomme av disse er helt klart det at helten din er alt for passiv. Han vil gladelig stå å se på at folkene hans blir slaktet ned få meter unna, uten å så mye som løfte en finger. Det er irriterende å hele tiden måtte sørge for at helten i det hele tatt gjør noe når du gjennomfører store angrep - han er tross alt den mektigste enheten din, og hans innsats vil i mange tilfeller være med på å vippe situasjonen til din fordel. Med mindre han bare står og stirrer ut i luften, selvfølgelig.

SpellForce så direkte nydelig ut da det ble lansert, og over ett år etter spillet opprinnelig kom ut, klarer grafikken fortsatt å imponere. Det hele er pent og fargerikt, og detaljnivået er høyt. Spillområdene varierer fra idylliske skoglandskaper til stekende ørkener, og du får se mange flotte landskaper på din vei gjennom kampanjen. Musikken holder fortsatt et skyhøyt nivå, og til glede for alle som irriterte seg over elendige skuespillere i originalen, kan vi melde at selv om det fortsatt ikke er Hollywood-nivå her, gjør skuespillerne jevnt over en mye bedre jobb enn tidligere.

Konklusjon Isolert sett er Shadow of the Phoenix et flott produkt. Vi får en lang, ny enspillerkampanje, mange nye monstre og andre fiender, nye magiske evner og mye mer. For de innbitte SpellForce-tilhengerne burde ekspansjonen komme som manna fra himmelen. For de av dere som ikke er sikre på om dere vil klare å motivere dere for et titalls nye timer i Eo, kan det imidlertid kanskje være lurt å vente på SpellForce II: Blend of Perfection, som skal slippes senere i år om spillgudene er på JoWooD sin side. At Shadow of the Phoenix vil kunne trollbinde de fleste i mange timer er det ingen tvil om, men magien har nok blitt litt svekket siden originalen først kom ut.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden