Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Spennende kamp om opprykk på VGTV mandag kveld

Expert Gaming må slå Tien Len for å komme ett skritt nærmere 1. divisjon av Telenorligaen.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Premiene i Counter-Strike: GO:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Mandag kveld betyr Counter-Strike fra Telenorligaen på VGTV, men til forskjell fra tidligere blir det ikke vist et 1. divisjonsoppgjør denne gangen. Ettersom flere av lagene har spillere ute på landslagsoppdrag og Copenhagen Wolves er trukket fra seriespillet, vil VGTV i stedet vise kampen mellom Tien Len og Expert Gaming i 2. divisjon.

Philip Løseth i Expert Gaming.
Terje Peersen

Kjemper om å returnere til det gode selskap

For mange er Tien Len et ubeskrevet blad i norsk e-sport, men det forandrer seg nok snart ettersom de er sikret opprykk til 1. divisjon når det gjenstår to serierunder. Expert Gaming på sin side ligger på andreplass i 2. divisjon, og kan være et stort skritt nærmere comeback i 1. divisjon ved seier i kveld.

– Vi er et helt annet lag nå enn da vi rykket ned i vårsesongen. Det var mye rotasjoner i laget, og vi fikk aldri bygget opp noe samspill. Denne høstsesongen derimot har dette endret seg. Vi har fått bra kommunikasjon innad, vi er klare for å komme oss opp igjen, og er klare for de kartene vi skal spille i kveld, forteller lagleder Philip Løseth til Gamer.no.

– Dere møter ubeseirede Tien Len i en avgjørende kamp der de ikke har noe å spille for. Er det en fordel for Expert Gaming?

– At de har sikret seg opprykk tror jeg ikke har så veldig mye å si for Tien Len. Jeg ser for meg at de vil vinne alle kampene sine for å vise styrke. Det kan godt hende det er en fordel for oss at de er trygge, hvis de ikke er 100% fokusert, men jeg forventer en god kamp uansett.

DISSE SPILLER FOR TIEN LEN:

Vis mer

Khoi «BLU3» Pham
Phu «Krazyfo» Pham
Jan Erik «JANER1K» Tran
Henrik «Hnrk» Eriksen
Minh «minhtwo» Pham

DISSE SPILLER FOR EXPERT GAMING:

Philip «Philip» Løseth
Tor-André «dubT» Løland Vatle
Tony «NiTo» André Nilsen
Mathias «alfonzz» Møllenes
Andreas «Kondey» Levang

Lagene har aldri møtt hverandre tidligere, og i kveld skal de spille på Train og Cache. Løseth i Expert Gaming tror det blir mye frem og tilbake, men at de vinner 2-0 til slutt.

– Vi skal slå Tien Len. Dette er to kart vi føler oss ganske stabile på, og vi gir dem ikke noe slack. Vi skal vise at vi er et etablert lag. For oss er jo denne kampen ganske viktig for å rykke opp, og jeg tror vi har det lille ekstra for å dra inn seieren.

– Presset er på Expert Gaming

Lagleder Minh «minhtwo» Pham i Tien Len er klar på at presset ligger på Expert Gaming.

– Vi har allerede sikret oss en plass i 1. divisjon til neste sesong. Det er naturlig at folk blir litt mer avslappet da. Expert Gaming er derimot nødt til å vinne de resterende kampene for å rykke opp, sier laglederen til Gamer.no.

Les også
TV 2 har kjøpt rettighetene til NFFs e-sportsatsing
Minh «minhtwo» Pham i Tien Len.

Etter at opprykket ble sikret forrige uke ble Tien Len-medlemmene enige om å ta seg litt fri.

– Vi trappet ned antall treningsøkter, så vi får se hvordan det påvirker dagens kamp. Med tanke på motivasjon, vilje og lyst til å vinne så vil jeg tro Expert har en god fordel, sier Pham.

Han tror kamputviklingen vil avhenge av hvordan Expert Gaming ser på sin motstander.

– Viser de oss respekt så vil jeg se for meg en kamp som starter rolig, men som eksploderer i spenning og enkeltmannsprestasjoner ettersom tiden går. Gjør de det motsatte, så smeller det fra start av!

– Hvordan skal dere slå Expert Gaming?

– Alle må ha dagen. Tien Len har ikke spilt sammen siden torsdag, da flere hadde langhelg og var borte. Vi får starte med noen rolige kamper
senere i ettermiddag og etter det så er det bare å gjøre seg 110% klare. Spiller vi på vårt beste, slår vi dem avslutter Pham.

Oppgjøret mellom Tien Len og Expert Gaming ser du på VGTV mandag kveld fra klokken 20:00. Studiosendingen starter en halvtime før.

Siste fra forsiden