To nordmenn kjemper om plass i EU LCS

Spennende League of Legends-oppgjør i Promotional Series

Torsdag og fredag kan du se to nordmenn kjempe om en plass i EU LCS.

Det blir tøffe kamper for nedrykkstruede Ninjas in Pyjamas.
Riot Games Flickr/Lolesports.

Torsdag 17. august braker det løs mellom Schalke 04 og Mysterious Monkeys i den første runden av EU LCS Promotional series. Promotional series vil avgjøre om de to bunn-lagene i LCS får beholde plassen sin, eller om de to topp-lagene i Challenger series vil få rykke opp.

Blant lagene som kjemper om opprykk, finner vi norske Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen. På den andre siden, blant lagene som kjemper mot nedrykk, er norske Nicholas «NicoThePico» Korsgård, som etter en sesong hos Fnatic nå trener Ninjas in Pyjamas.

Se oppgjørene direkte fra klokken 17:00 både torsdag og fredag på EU LCS sin egen Twitch-kanal »

Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen, Support-Spiller for Schalke 04.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Gode sjanser for opprykk

Den 17-år gamle support-spilleren Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen er selvsikker på sine sjanser for opprykk, og forteller videre at dette ligger mye i lagoppstillingen til motstanderlaget, Mysterious Monkeys, som består av blant annet tidligere TSM-jungler «Amazing», og tidligere Fnatic Top Laner «Kikis».

MYSTERIOUS MONKEYS (MM):

Vis mer

Mateusz «Kikis» Szkudlarek (Top Lane)
Maurice «Amazing» Stückenschneider (Jungle)
Sofyan «CosQ» Rechchad (Mid Lane)
Florent «Yuki60» Soler (ADC)
Han «Dreams» Min-kook (Support)

– Personlig syns jeg at ingen av spillerne på Mysterious Monkeys er noe særlig gode, deres mid-spiller er søppel og resten av spillerne er så vidt på LCS-nivå. Tror sjansene våre mot Ninjas in Pyjamas er fortsatt gode, men ikke like gode som mot Mysterious Monkeys.

Eilertsen utdyper ytterligere, ved å fortelle følgende:

I mine øyne er sjansene våre veldig sterke, vi møter Mysterious Monkeys i første runde, 17. August, fordi de valgte å spille mot oss, fremfor Giants, som vi ble glade for ,siden vi ser på Ninjas in Pyjamas som et mye bedre lag enn Mysterious Monkeys.

Kommer ikke til å spille selv

SCHALKE 04 (S04):

Vis mer

Lennart «SmittyJ» Warkus (Top Lane)
Jonas «Memento» Elmarghichi (Jungle)
Marc «Caedrel» Robert Lamont (Mid Lane)
Elias «Upset» Lipp (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

«Norskeren» , Tore Hoel Eilertsen, har vært en spiller som lenge har stilt på norsk topp-nivå, og tross det faktum at guttedrømmen om LCS snart kan oppfylles, forteller han likevel at skolen kommer til å komme først.

– Det hadde betydd utrolig mye for meg hvis vi kvalifiserte oss til EU LCS, det har vært en drøm helt siden begynnelsen å spille der. Selv om jeg ikke har tenkt å spille vårsesongen om vi kvalifiserer, planlegger jeg å satse for fulltid i League of Legends etter jeg har fullført videregående til sommeren, for å satse professjonelt igjen i 2018, sier Eilertsen.

Les også
Gigacon erstattes med en enorm spillturnering i Norge til høsten

Eilertsen befinner seg nå i Tyskland i forberedelser til første kamp i Promotional-turneringen, hvor han må opp på scenen foran en rekke tilskuere for å kjempe mot Mysterious Monkeys i første runde. Dette er han positiv til, tross det han beskriver som dårlig spill i forrige kamp på scene.

– Jeg spilte dårlig sist gang vi var på scenen (mot Redbulls). Det var første gang for meg på scenen, så jeg får håpe det var et engangstilfelle. Resten av laget spilte bra under press, så jeg har likevel store forventninger til oss, avslutter Schalke 04-Supporten.

Vant 2-0 mot de tidligere kongene av Europa

FNATIC (FNC):

Vis mer

Paul« SoaZ» Boyer (Top Lane)
Mads «Broxah» Brock-Pedersen (Jungle)
Rasmus «Caps» Winther (Mid Lane)
Martin «Rekkles» Larsson (ADC)
Jesse «Jezis» Le (Support)

Det var til stort sjokk for seerne at Ninjas in Pyjamas la Fnatic i grus forrige uke i deres siste kamp i EU LCS. Det var David mot Goliat, og som man ofte sier om store ting, så falt de hardt. Etter en dominerende første kamp, måtte seerne klistre seg til skjermen da lagene dro kampen ut til bortimot en time, før ninjaene satte inn nådestøtet og fullførte serien 2-0.

Nicholas «NicoThepico» Korsgård.
Bilde: Michal Konkol/Riot Games

– Selv om å slå Fnatic 2-0 var en utrolig god opplevelse og fungerer som en utrolig motivasjonsløft, samt en bekreftelse på at vi går i riktig retning, så har fokuset de siste ukene vært hundre prosent på nedrykksstriden. Vi gikk inn i Fnatic-kampen med intensjoner om å vise minst mulig, men fortsatt få best mulige karakterplukk. Det ble vi veldige fornøyd med og karakterene vi fikk var akkurat de vi forventet, med noen få unntak, altså «Caps» sin Azir, forteller hovedtrener, Nicholas «NicoThePico» Korsgård.

Den største motstanden er oss selv

Ilyas «Shook» Hartsema.
Riot Games Flickr/Lolesports

Jungle-spiller for ninjaene, Ilyas «Shook» Hartsema, forteller at han personlig mener de har store sjanser for å vinne kampene sine, som kommer til å være mot Giants.

– Personlig føler jeg meg ganske selvsikker når det kommer til sjansene våre for å vinne, siden vi ser mye bedre ut enn noen av de andre lagene. Jeg har aldri spilt en promotional-turnering før, men det skremmer meg lite, det er bare et par ekstra kamper vi må vinne. Våre tøffeste motstandere kommer til å være oss selv, sier Hartsema.

NINJAS IN PYJAMAS (NiP):

Vis mer

Kim «Profit» Joon-Hyung (Top Lane)
Ilyas «Shook» Hartsema (Jungle)
Kim «Nagne» Sang-moon (Mid Lane)
Martin «HeaQ» Kordmaa (ADC)
Hampus «Sprattel» Abrahamsson (Support)

Fredag 18. August er dommedag for Ninjas in Pyjamas, og i følge hovedtrener Nicholas «NicoThePico» Korsgård, er laget mer enn godt nok forberedt til å forsvare plassen sin i EU LCS.

– Vi har hatt full fokus på nedrykksstriden. Dette betyr alt, og det er nå vi må vise at vi fortjener å beholde plassen vår i LCS. Schalke er uten tvil det laget vi ser på som sterkest av de tre andre lagene, men vi går inn uten frykt. Hele sesongen er det eneste laget vi på mange måter vi har spilt mot vært oss selv. Spesielt med tanke på at vi hadde to og en halv dag trening før vi startet splitten, forteller Korsgård.

– Om vi spiller mot Fnatic eller Mysterious Monkeys har ingen betydning. Vi kommer til spille vårt eget spill, og holde fokus på oss selv, avslutter han.

Siste fra forsiden