Spennende og minneverdige kamper i Dallas

Store pokaler kunne reises i helgen.

Major League Gaming Winter Showdown Dallas ble ferdigspilt i helgen, og det manglet ikke på spenning.

I Call of Duty: Black Ops II var det til slutt det amerikanske laget Fariko Impact som trakk det lengste strået, og tok med seg førstepremien på 115 000 norske kroner. I tillegg til dette er gutta, sammen med de syv best plasserte lagene, kvalifisert til den store Call of Duty-turneringen som spilles i Las Vegas i april.

Det ble også spilt en rekke kamper i League of Legends i Dallas. I tillegg til to sluttspill, ble det spilt mange kamper i den amerikanske delen av League Championship Circuit. Her gikk det ledende laget Dignitas noe overraskende på to tap, men holder fortsatt ledelsen foran Curse.

I de to mindre sluttspillene var det ikke mange lag med, men det var mye å kjempe om. I en amerikansk kvalifisering for å bli med i neste runde av League Championship Circuit var det til slutt Cloud 9 som slo Velocity eSport 2-0 i finalen. De kunne ta med seg 115 000 kroner for bragden.

Flere internasjonale lag var invitert til en showturnering, og det koreanske laget KT Rolster B viste seg sterkest denne gangen. Dermed ble de premiert med nesten 60 000 norske kroner.

Mange av verdens aller beste StarCraft II-spillere hadde også samlet seg i Dallas denne helgen. Her fikk tilskuerne se noen utrolige kamper, og det var igjen de sør-koreanske spillerne som dominerte. De kapret de åtte øverste plassene på seierslisten, og best av alle var Lee «Life» Seung Hyun. Den 16 år gamle vidundergutten ble den første til å vinne to MLG-turneringer på rad, og for denne bragden kunne ha putte 145 000 norske kroner i lomma.

Dota 2 i vinden

Det populære spillet til Valve var ikke med i MLG i Dallas, men det ble spilt kamper andre steder i uka som gikk. I Premier League Season 4, en stor pågående serie, ble den femte av i alt ni uker unnagjort. To lag står ubeseiret halvveis, Virtus.pro og Team Liquid.

Star Ladder Star Series Season 5 er det enkle navnet på en annen serie som spilles for øyeblikket. Her har de spilt seg ferdig med seriespillet, og kun fire lag skal reise til Kiev for sluttspillet. Der skal det tevles om en førstepremie på 45 000 norske kroner fra 4.—7. april.

Det er mange høydepunkter å få med seg med andre ord, spesielt fra den store turneringen i Dallas. Opptaket av alle kampene ligger på hjemmesiden til MLG.

Les også: Anmeldelse: StarCraft II: Heart of the Swarm
Les også: Resultater fra forrige helgs turneringer

Siste fra forsiden