Spennende turneringer du kan følge denne uka

Heder, ære og pengepremier står på spill for verdens beste spillere.

Hver uke framover skal vi gi deg oversikt over turneringer, arrangementer og hva du kan følge med på kommende uke. Vi tar for oss de store internasjonale nyhetene og viktige norske turneringer. Denne uken er det utenfor landegrensene de store kampene spilles.

Stor League of Legends-liga

Det er spilt fire uker av den offisielle ligaen League of Legends Championship Series. Her konkurrerer deltakerne gjennom et todelt gruppespill, med en europeisk og en amerikansk del.

I den europeiske gruppen har russerne i Gambit BenQ tatt kontroll med ni seire og to tap så langt. Fnatic følger med sifrene 8-3, mens SK Gaming følger hakk i hel med 7-4. I den nordamerikanske serien er det to lag som har skilt seg ut. Team Dignitas har to tap og ti seire så langt, med Curse på en klar andreplass så langt med kun én seier mindre.

Denne uken er det derimot opphold i serien, da alle de beste lagene fra hele verden møtes i Intel Extreme Masters. Gruppespillet startet i dag, og det er totalt tolv lag som skal tevle om en førstepremie på over 285 000 norske kroner.

Intel Extreme Master har en egen side med god dekning av alle kampene som skal spilles.

Prestisjetung StarCraft II-turnering

Det er kun finalen som gjenstår i GSL Code S, en av de mest prestisjetunge turneringene man kan vinne. Det er her mange av verdens aller beste spillere samles i Korea for å måle krefter. Hjemmenasjonen har kapret begge finaleplassene, der Symbol fra Azubu og RorO fra Samsung Khan skal spille om førstepremien på over 260 000 norske kroner.

Finalekampene spilles best av sju, og kan følges live på Gom.tv fra lørdag 9. mars klokken 10:00.

Skulle ikke dette stagge lysten etter å se StarCraft II har også sluttspillet i Intel Extreme Masters begynt. Norske Jens «Liquid’Snute» Aasgard er med i turneringen, og har fått en vanskelig start så langt. Han har tapt de to første kampene, men har fortsatt en mulighet til å komme videre i sluttspillet. Dette er den første store turneringen i utvidelsespakken Heart of the Swarm, og mange er spente på hvordan proffene takler overgangen.

Totalt skal det tevles om en premiepott på 572 000 kroner, der vinneren stikker av med rett i overkant av 170 000 kroner.

ESL.tv dekker alle kampene fra Intel Extreme Masters.

Les også
Anmeldelse:

Internasjonal Dota 2-turnering nærmer seg slutten

Den tre måneder lange konkurransen The Defense 3 går mot slutten, og det er kun fire lag igjen som kjemper om øverste plass på podiet. Sluttspillet deles i to, der amerikanske Dignitas først kjemper om en sikker plass mot russiske VP. Taperen av den kampen får en ny sjanse ved å spille mot vinneren av den andre gruppa, som består av Team Liquid og Fnatic.

Dignitas mot VP settes i gang lørdag 8. mars klokken 20.00, og de resterende kampene spilles i etterkant av denne.

Kampene følger du på nettsidene til The Defense.

IPL6 er kansellert

Etter rykteflommen foregående uke ble det offisielt bekreftet at IPL6 er kansellert. Arrangementet skulle egentlig blitt avholdt i Las Vegas 28.-31. mars. Kanselleringen kommer som en følge av restrukturering hos IGN, og at de i etterkant ikke har greid å finne et nytt hjem for IGN Pro League. En kjedelig nyhet på tampen av en tettpakket uke.

Det blir uansett en begivenhetsrik uke med esport, og vi krysser fingrene for at «Liquid’Snute» gjør det godt i Intel Extreme Master.

Har du tips til internasjonale eller norske arrangementer i tiden fremover? Tips oss enten på e-post eller i kommentarfeltet, slik at vi får dekket dette så bra som mulig.

Les også: World of Tanks får offisiell proffliga
Les også: Et helt lag utestenges fra League of Legends

Siste fra forsiden