Feature

Spillåret 2020 - Andreas Klebo-Espe

Spillene Andreas gleder seg til i 2020

Den siste innspurten mot en ny konsollgenerasjon lover mange høydepunkter.

Andreas Klebo-Espe gleder seg blant annet til Elder Ring.
From Software, Privat, montasje Gamer.no
1: Final Fantasy, plattform og sport
2: Watch Dogs, flysimulator og sjarmtroll

Flere medlemmer av Gamer.no-redaksjonen vil fortelle om de spillene de gleder seg til i 2020 nå på nyåret. Først ute er Andreas Klebo-Espe.

Med en fersk konsollgenerasjon for døren er det nok lett å tenke at 2020 blir mest som en slags transportetappe for spill. En tid der utviklere og utgivere pusher ut det siste som er igjen av ideer før de virkelig kan slå seg løs med nyere teknologi.

Slik blir det imidlertid ikke, og etter en rask kikk på lista over kommende spill for året er jeg langt mer spent på 2020-kullet enn hva jeg var for fjoråret. Før den nåværende konsollgenerasjonen takker for seg kommer nemlig en mengde etterlengtede storspill, der Cyberpunk 2077, Final Fantasy VII Remake og The Last of Us Part II nok står høyt på mang en ønskeliste.

Selvfølgelig ser jeg frem til hva PlayStation 5 og Xbox Series X har å by på, men enn så lenge er det jo litt vanskelig å spå hva som blir å finne på dem i år. Derfor har jeg stort sett holdt meg til generasjonen vi er inne i når jeg har plukket ut spillene jeg gleder meg mest til i 2020.

Final Fantasy VII Remake

Sjanger: Rollespill
System: PlayStation 4
Utvikler: Square Enix
Kommer: 3. mars

Min gamle venn Cloud skal i aksjon igjen.
Square Enix

Spillåret 2020 begynner for fullt for meg i mars, da jeg endelig skal få sette klørne i Final Fantasy VII Remake. Spillet som sparket i gang min interesse for rollespill kommer som kjent ikke bare i oppusset versjon, men her lover utvikler Square Enix på mange måter en helt ny opplevelse.

Mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med de mange figurene igjen. Etter utallige gjennomspillinger av originalen har Cloud, Barret, Aeris og gjengen en spesiell plass i mitt spillhjerte, og det blir flott å se dem komme til live som aldri før. Introduksjonen av helt nye figurer er alltid en skummel greie, men jeg håper at disse vil flettes fint inn sammen med det eksisterende figurgalleriet og gi større dybde til de jeg allerede kjenner.

Den største forskjellen hva spilling angår er naturlig nok i kampsystemet. Her gjenstår det å se hvordan min nostalgiske hjerne takler overgangen fra de statiske turbaserte kampene til mer hektisk løping, unnadukking og hakking. Jeg var riktignok så heldig å få prøve Final Fantasy VII Remake i fjor, og kom absolutt fra det med et positivt førsteinntrykk.

Dette blir stas, tror (og håper) jeg.

Ori and the Will of the Wisps

Sjanger: Plattformspill
System: PC, Xbox One
Utvikler: Moon Studios
Kommer: 11. mars

Moon Studios vet å lage flotte verdener.
Moon Studios
Les også
Anmeldelse: Humankind

Jeg kom litt sent til festen da Ori and the Blind Forest tok verden med storm i 2015. Etter hvert fikk imidlertid også jeg øynene opp for spillets smellvakre verden og ikke minst fantastiske lydspor, og så var forelskelsen et faktum.

Nyheten om at en oppfølger var på vei var selvfølgelig velkommen, og også her fikk jeg sjansen til å prøve herligheten før lansering. Mitt møte med Ori and the Will of the Wisps i 2018 var en sann fornøyelse, og mitt eneste ankepunkt fra økten var et støyende messegulv som hindret meg i å nyte det som uten tvil blir nok et mesterlig lydspor fra kompnist Gareth Coker.

Ori and the WIll of the Wisps lokker igjen med en slående verden, som danner bakteppet for lekende og til tider frenetisk plattformhopping. Den allerede svært presise styringen av vesle Ori blir etter alt å dømme enda bedre, og jeg gleder meg stort til å knerte monstre med spillets overhalte kampsystem.

Desperados III

Sjanger: Strategi
System: PC, PlayStation 4, Xbox One
Utvikler: Mimimi Games
Kommer: 2020

Desperados III ser ut til å bli utrolig bra.
THQ Nordic

Dersom du var innom Gamer.no i høst fikk du kanskje med deg min overveldende begeistring for Desperados III, det neste spillet i den klassiske western-serien. Denne gang er det Shadow Tactics-skaper Mimimi Games som står for utviklingsarbeidet, og teamet kombinerer det beste fra sin fortid med kjente fjes fra Desperados-universet.

Det er noe vanvittig tilfredsstillende ved å legge en plan, sette den i gang og se at alt går nøyaktig som det skal. I Desperados III får du gjøre nettopp det, og selv når ting går galt er det nyttig læring som går med til å legge neste plan.

Basert på det jeg allerede har prøvd har spillet en herlig evne til å få spilleren til å føle seg som et geni, der oppgavene er akkurat passe utfordrende. Samspillet mellom de ulike figurene er det jeg gleder meg mest til å utforske, med forskjellige folk som settes til å bruke sine unike egenskaper på akkurat riktig tid slik at fiendene faller før de i det hele tatt rekker å oppdage at noe var i ferd med å skje.

Ghost of Tsushima

Sjanger: Action
System: PlayStation 4
Utvikler: Sucker Punch
Kommer: Tredje kvartal

Jeg håper bare spillingen matcher spillets utseende.
Sony Computer Entertainment

Ghost of Tsushima er et spill jeg både gleder og gruer meg til. I 2018 skrev jeg at det var det peneste spillet på E3, og halvannet år senere sliter jeg fortsatt med å finne noe som kan matche spillets skjønnhet.

Mens jeg enda er uhyre spent på å feie gjennom vakkert landskap til fots og på hesteryggen, er jeg skeptisk til det Sucker Punch har presentert av kampsystemet. Idylliske omgivelser kan bare ta et spill så langt, før selve spillingen er nødt til å ta over bærejobben.

Når det er sagt liker jeg progresjonssystemet utvikleren har landet på. Her begynner man som en hederlig samurai, som gradvis blir nødt til å tilegne seg forbudte kampstiler og teknikker i håp om å redde hjemlandet sitt.

Jo mer jeg tenker på det å være en slags bad boy samurai, jo mer gleder jeg meg til å ta fatt på Ghost of Tsushima – med en gnagende frykt for at jeg kan ende opp med å bli ganske skuffa.

Sports Story

Sjanger: Eventyr, sport
System: Nintendo Switch
Utvikler: Sidebar Games
Kommer: Tredje kvartal

Mer av dette, takk.
Sidebar Games

Da vi kjøpte ny PC med Windows 95 for minst 100 år siden, fikk vi med et eksemplar av det fantastiske Golf Simulator på kjøpet. Jeg tilbragte utallige timer med spillet, men glemte det helt bort frem til jeg oppdaget Golf Story på Nintendo Switch i fjor.

Spillet fra Sidebar Games kombinerer klassiske golfsimulatorelementer med en historie full av tull og tøys. Golf Story har i det siste blitt det spillet jeg alltid faller tilbake på når jeg er på tur med min trofaste Nintendo Switch, og i midten av 2020 ser jeg frem til mer moro med oppfølgeren – Sports Story.

«Sports Story er et spill om sport, men ikke alltid.» Slik innledes beskrivelsen av det kommende spillet, og det er bare så gjennomført koselig at jeg ikke kan la være å trekke på smilebåndet. Denne gangen har utvikleren slengt på flere idretter, som fotball, tennis og sandvolleyball. Litt variasjon fryder, da det tross alt kan bli for mye golf også.

På neste side venter fem nye spill jeg gleder meg til, med litt action, eventyr og en dæsj flysimulator »

1: Final Fantasy, plattform og sport
2: Watch Dogs, flysimulator og sjarmtroll

Siste fra forsiden