– Spilleren vil involveres på nye måter

Crysis 2-historien skrives av prisbelønt sci-fi-forfatter.

Spillutvikleres fokus på historiefortelling blir stadig sterkere, og Crytek er intet unntak. Selskapet kunngjorde nylig at den britiske, prisbelønte science-fiction-forfatteren Richard Morgan får det ærefulle oppdraget å skrive historien til Crysis 2.

Les også:Crysis i New York

Morgan har hittil skrevet syv romaner i tillegg til de to Marvel-tegneseriene Black Widow: Homecoming og Black Widow: The Things They Say About Her. To av romanene hans, Altered Carbon og Black Man, er blitt belønnet med sci-fi-priser.

Fortellingene til Morgan utspiller seg ofte i grå og dystopiske omgivelser, ikke ulikt Crysis 2-scenarioet. En annen grunn til at Crytek velger å arbeide med Morgan, er hans store interesse for dataspill.

Les også:Cryengine 3 frigitt

– Dataspill er det eneste i livet mitt jeg er fullstendig avhengig av, sa Morgan i en pressemelding. Forfatteren mener at spill har minst like stort potensiale for spennende og følelsesladet historiefortelling som litteratur og film.

Crytek på sin side er svært fornøyd med å ha fått Morgan med seg på laget og lover å innfri forventningene til historie-orienterte spillere.

– Han har hjulpet oss med å forvandle idéene våre til en historie som virkelig involverer spilleren på mange nye og spennende måter, sier Crytek-sjef Cevat Yerli.

Les også:Vil lage spill som vokser med alderen

Så gjenstår det å se om Yerli får rett. Foreløpig vet vi bare at man i hovedsak skal slåss mot farlige romvesener i New York som vil utslette menneskeheten. Samtidig har en dødelig epidemi brutt ut blant innbyggerne, så det blir nok å bryne seg på når spillet lanseres rundt juletider.

For øvrig er det sluppet et par nye bilder du kan sjekke ut under.

Les også
Spilte gjennom Mass Effect 28 ganger

Siste fra forsiden