Fantasy Telialigaen - Counter-Strike

Spillerne du bør vurdere til ditt Fantasy-lag i Counter-Strike

Tips i to kategorier - dyre poengplukkere og potensielle kupp.

Hvilke spillere skal du velge til Fantasy? Nordavind har flust av stjerner.
Sindre Stien/Good Game

Telialigaen er tilbake og det betyr at du også kan sette opp ditt drømmelag bestående av fem spillere som du tror vil plukke mest poeng gjennom sesongen. Du har et budsjett på 50 spesidaler og velger en AWPer, en entry Fragger, en ingame leader og to allroundere, hvor du kan ha maksimalt to spillere fra samme klubb.

Spillerne vil gjennom sesongen få poeng etter hvor godt de presterer generelt, men også i henhold til sin rolle. Det betyr at AWP-/Sniperne, entry fraggerne og ingame leaderne har sjanse til å plukke mer poeng. Det betyr ikke nødvendigvis at dyre allroundere er til å styre unna, dersom du tror de vil sanke inn drøssevis med poeng.

Jeg vil i denne artikkelen trekke frem en eller to spillere, avhengig av rolle, som jeg ønsker meg på mitt Fantasy-lag, og en eller to spillere vi tror kan være et økonomisk godt kjøp.

Husk å sette opp ditt Fantasy-lag før fristen mandag klokken 19:30 »

LES OGSÅ: Kan noen vippe Apeks ned fra Counter-Strike-tronen denne høsten?

AWP/Sniper

Ønsker: Håkon «hallzerk» Fjærli

Poengkongen Håkon «hallzerk» Fjærli.
Sindre Stien/Gamer.no

Rolle: AWP/Sniper
Klubb:
Nordavind
Pris:
12,3 spesidaler

Håkon «hallzerk» Fjærli er en soleklar bankers på mitt lag, og burde være det på samtlige av Fantasy-lagene også. Prislappen er drøy, men det veier ikke opp for hvor mange poeng en av Telialigaens beste spillere plukker i løpet av en sesong.

Et alternativ til Fjærli er Apeks-spiller Ole «Marcelious» Langan (12,8) som mandag var tilbake i startoppstillingen. Prisen er riktignok 0,5 spesidaler høyere, men det plukkes mye poeng i denne rollen. Det kan bli spennende å se hvem som står igjen med mest poeng etter endt seriespill.

Under forrige sesongs finale var Fjærli den eneste av spillerne som leverte til godkjent hos Nordavind. Det skyhøye, men likevel stabile nivået gjør at han er en av de vanskeligste spillerne å ha kontroll på for enhver motstander. Fjærli er enda ung, og har tatt store steg på få år. Hvem vet hvor det hele ender?

Smart kjøp: Snorre «fletch» Granerud

Snorre «fletch» Granerud er nå Stabæk Momentum-spiller.
Mohammed Barzinje/Good Game
Les også
Tirsdag kveld går startskuddet i stor nordisk League of Legends-turnering

Rolle: AWP/Sniper
Klubb: Stabæk Momentum
Pris: 9,6 spesidaler

Valget i denne kategorien stod mellom Snorre «fletch» Granerud og Tony «NiTo» Nilsen (10,9) i Bitfix. På grunn av sistnevntes høye pris ble Granerud prioritert i denne rollen. Christian «dreamcatchR» Paulsen (11,6) ble heller ikke vurdert som et smart kjøp nettopp på grunn av dette.

Granerud spiller for en av utfordrerne denne sesongen, Stabæk Momentum. Det betyr at det i kampene mot antatt svakere motstand er et stort potensiale for mange poeng. Du sparer nesten 3 spesidaler ved å velge Granerud til fordel for Fjærli. Likevel mener jeg at pengene burde spares andre steder.

Du kan også spille Fantasy i League of Legends. Fristen er søndag klokken 17:30 »

Entry fragger

Ønsker: Haris «H4RR3» Hadzic

Haris «H4RR3» Hadzic er tilbake i Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Rolle: Entry fragger
Klubb: Nordavind
Pris:
9,8 spesidaler

To Nordavind-spillere i de to første kategoriene. At Haris «H4RR3» Hadzic er priset til 9,8 spesidaler er i mine øyne veldig gunstig for oss Fantasy-spillere. Han innehar det høyeste nivået av entry fraggere i ligaen og gjør at han trumfer Apeks-spiller Sander «Grus» Nordeide Iversen (11).

Det er viktig å fremheve at også Jørgen «cromen» Robertsen (10,6) er plassert i denne rollen på Fantasy. Likevel virker det slik at det er Hadzic som normalt sett er førstemann inn for Nordavind når taktikkene gjennomføres. Det gjør at entry fragger-poengene i større grad uteblir hos Robertsen.

Etter at Nordavind tapte den elleville finale mot Apeks forrige sesong, ble Hadzic hentet inn i lagoppstillingen. Siden har Nordavind hatt en god utvikling, og mye skyldes det at Hadzic passer godt inn i lagoppstillingen. Hadzic vil i løpet av sesongen åpne opp mange runder og levere bra individuelt for Nordavind. Kan det være nok for å ta tilbake tronen?

Smart kjøp: Igor «MACKO» Macko

Igor «MACKO» Macko er et billig alternativ.
Privat

Rolle: Entry fragger
Klubb: Celestial
Pris: 7 spesidaler

Det er få spillere som er priset mye lavere enn det Hadzic er. I denne kategorien falt valget på Igor «MACKO» Macko. Det baseres noen ulike faktorer. Macko spiller i et lag vi ikke tror havner i nedrykksstriden, og samtidig har han noe erfaring fra tidligere.

Hva vi kan forvente av Macko er noe usikkert, men når det finnes så mange spillere i nærheten av prisen til Hadzic er dette valget det mest økonomisk gunstige som kan gi avkastning.

Ingame leader

Ønsker: Ruben «RUBINO» Villarroel

Man kan kun ha to spillere fra samme klubb. Må Ruben «RUBINO» Villarroel vike?
Sindre Stien/Good Game

Rolle: Ingame leader
Klubb: Nordavind
Pris:
10,2 spesidaler

Listen virker veldig Nordavind-tungt, men faktum er at Ruben «RUBINO» Villarroel innehar det høyeste individuelle nivået blant Ingame leaderene i Telialigaen. Når han også spiller for det som skal være Norges beste klubb er Villarroel spilleren alle Fantasy-managere drømmer om å ha.

Med tre Nordavind-spillere blir valget tøft å ta i forhold til at du bare kan ha to spillere fra samme klubb. I mitt tilfelle må Villarroel vike ettersom Fjærli er umulig og erstatte og Hadzic priset gunstig.

Smart kjøp: Preben «Trax» Martinsen

Rolle: Ingame leader
Klubb: Oslo Lions
Pris: 7,7 spesidaler

Opprinnelig hadde vi plassert Anders «aNdz» Kjær fra Apeks i denne kategorien, men etter at han mandag ble benket kan en god erstatter vise seg å finnes blant en av nedrykkskandidatene.

Martinsen leverte stabilt i 2. divisjon forrige sesong. Oslo Lions åpner også første serierunde mot en annen nedrykkskandidat, Blue Revision. Det kan gjøre at Martinsen sanker inn mye poeng, til en svært gunstig pris.

Allrounder

Ønsker: Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski er en dyr spiller på Fantasy.
Sindre Stien/Good Game

Rolle: Allrounder
Klubb: Nordavind
Pris:
12,1 spesidaler

Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski er en av Nordavinds mest stabile spillere og dansken vil plukke jevnt med poeng gjennom sesongen. Prisen er imidlertid veldig drøy og det gjør at jeg velger å styre unna Mikalski av to grunner.

Prisen samsvarer ikke med poengene han vil plukke, noe som til dels også skyldes rollen Mikalski spiller. Han spiller også i et lag hvor samtlige kan ta det individuelle ansvaret.

Hadde Fantasy hatt ubegrenset med midler hadde jeg vurdert å plassere Mikalski på mitt lag, men ett sted må pengene spares og jeg har valgt å kjøpe den dyreste spilleren og finne gode, men ikke for dyre alternativer i de andre rollene.

Ønsker: Haakon «Radifaction» Tholo

Haakon «Radifaction» Tholo er priset til 11,8 spesidaler.
Sindre Stien/Good Game

Rolle: Allrounder
Klubb: Apeks
Pris: 11,8 spesidaler

To Apeks-spillere ble vurdert i denne kategorien. Sammen med Kristian «akEz» Kornbakk (10,7) legges det opp til at Haakon «Radifaction» Tholo skal finne storformen den kommende sesongen. Det individuelle nivået er høyt hos begge spillerne, men Fantasy-messig har Tholo vist seg å være det beste alternativet og er derfor dyrest.

Tholo hadde en skuffende forrige sesong for Nordavind. Nå er han i ny klubb hvor styrkene hans passer bedre inn. Jeg tror vi får se en bedre utgave av Tholo den kommende sesongen.

Smart kjøp: Erik «truth» Hansen Dyrnes

Erik «truth» Hansen Dyrnes koster bare 9,5 spesidaler.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Rolle: Allrounder
Klubb: Apeks
Pris: 9,5 spesidaler

En tredje Apeks-spiller befinner seg i denne kategorien, riktignok billigere enn sine øvrige lagkamerater. Erik «truth» Hansen Dyrnes, priset til 9,5 spesidaler kan vise seg å være et riktig kjøp.

Dyrnes flyttet forrige sesong til Kina for å spille profesjonelt for BTRG og har sanket med seg verdifull erfaring for karrieren videre. På grunn av dette er Dyrnes priset til en aldeles gunstig pris og kan derfor gi mye valuta for pengene denne sesongen.

Smart kjøp: Christoffer «hEllberg» Andersen

Christoffer «hEllberg» Andersen er et billig allrounder-alternativ.
Mohammed Barzinje/Good Game

Rolle: Allrounder
Klubb: Riddle
Pris: 9,2 spesidaler

Det finnes mange spillere priset gunstigere enn Mikalski, Tholo og Kornbakk. En av dem er Christoffer «hEllberg» Andersen. Sammen med lagkamerat Mikael «mikki» Gaup (10), Jesper «Jimbo» Kamsrud (10,6), Eskil «LaX» Bjørnsen (10,6) og Shero «Shero» Jaman (8,8) er Andersen en av spillerne du bør vurdere. Valgalternativene er mange men prisen er igjen avgjørende for valget av Andersen.

Andersen er blant spillerne som forlenget med Riddle etter forrige sesongs knepne semifinaletap mot Apeks. At han kan prestere i løpet av sesongen er det ingen tvil om.

Hvordan ser ditt Fantasy-lag ut før sesongen går i gang?

Siste fra forsiden