Spilloverdose fra Nintendo

Ferske titler og nyversjoner

Nintendo gir Wii en massiv vitamininnsprøytning, med blant annet Punch-Out og Sin and Punishment.

I det siste har Nintendo fått en del kritikk for å ikke bry seg om de mer drevne spilleren og i stedet fokusere på massemarkedet, med titler som Wii Fit og Wii Music. Nintedno har lovet at ferske spill av den mer tradisjonelle sorten er på vei, og ifølge Kotaku har de nå holdt ord så det holder.

Noe for enhver smak

Vis større

Noe for enhver smak

Stikkord:
  • spill
  • wii


Under pressekonferansen de avholdt i dag offentligjorde de ikke bare den nye DS-en det har svirret rykter om en stund, men også en rekke nye spill, og både ferske titler og nyversjoner av gamle klassikere er annonsert.

Boksing, action og eventyr

Den største av disse er kanskje annonseringen av et nytt Punch-Out. Punch-Out er en gammel boksespillserie som mange sikkert husker fra NES og SNES. I denne serien spiller du en tøff liten bokser som må banke opp ravende muskelberg, overdrevne stereotyper og andre skrullinger.

Dette er det første nye spillet i serien på over fjorten år, men detaljer rundt det er foreløpig ikke offentliggjort. Utifra det korte klippet vi har ligner det mer på SNES-spillet en originalen, og det er ikke utenkelig at det vil hente inspirasjon fra Nintendos lille boksespill i Wii Sports.

Bilde fra det første Sin and Punishment.

En annen overraskende kunngjøring var oppfølgeren til det kritikerroste kultskytespillet Sin and Punishment: Successor of the Earth. Anerkjente Treasure stod for originalspillet på N64, og forhåpentligvis er det også de som er bak spakene på det nye prosjektet.

DS-eventyret Another Code: Two Memories fikk en svært god mottakelse her på Gamer.no, og nå er et nytt spill om Ashley Robins på vei til Wii. Som med DS-spillet ser det ut til at Wii-utgaven vil prøve å bruke systemets unike maskinvare på innovative måter.

Koei slipper for første gang et av sine masseslagsmålspill til Wii, og forhåpentligvis kan det leve opp til den underholdningsverdien vår anmelder mener Dynasty Warriors 6 har. Det er Samurai Warriors-serien som skal berike konsollen for kamplystene spillere.

Det opprinnelige Crystal Chronicles på Gamecube.

Gamespot kan melde at også Square Enix har nytt å komme med til Wii. Actionrollespillet Final Fantasy: Crystal Chronicles: Echoes of Time skal slippes på Wii og DS i Japan tidlig til neste år. De to spillene skal kunne kommunisere med hverandre, men nøyaktig hvordan det kommer til å virke vet vi foreløpig lite om.

De gamle er eldst

Nintendo har også planer om å relansere Gamecube-spill på Wii. Om det blir direkte overføringer av originalene eller om de faktisk får nye funksjoner og bedre grafikk vet vi ikke ennå, men den første relanseringen blir i hvert fall det trivelige Pikmin.

Les også
Sniktitt: Guitar Hero: World Tour
Pikmin kommer på Wii.

Namco Bandai jobber ifølge 1UP med å gi en av sine gamle klassikere en ny og forbedret drakt. Det heldige spillet er Klonoa: Door to Phantomile, som er et søtt PS1-plattformspill med grafikk i 3D, men med tradisjonell 2D-spilling.

Nyversjonen skal få kraftig forbedret grafikk og kommer ut i Japan mot slutten av året. Noen slippdato for resten av verden er foreløpig ikke kunngjort.

Moro på DS

I sin iver etter å tekke Wii-spillere har Nintendo ikke glemt sin superpopulære håndholdte. Et par velkjente serier er på vei, og det er Mario og hans grådige motstykke Wario som skal gi DS-eiere gode timer med den lille konsollen i hendene.

Et variert utvalg

Vis større

Et variert utvalg

Stikkord:
  • spill
  • ds


Mario og hans grønne bror legger nok en gang ut på humoristiske rollespilleventyr i et splitter nytt Mario & Luigi-spill. De tidligere spillene i denne serien har fått overveldendepositiv omtale av våre anmeldere, så her er det bare å glede seg.

Sniken Wario gjør det han kan best og gir oss nok en samling sprø minispill i et nytt Warioware. Det kommer antagelig ikke til være så veldig ulikt sin forgjenger på DS, men så var jo ikke det noe dårlig spill heller.

Med dette burde Nintendo ha stilnet kritikken om spilltørke. Flesteparten av disse spillene vil nok ikke komme til vår del av verden med det aller første, så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Siste fra forsiden