Stalker: Call of Pripyat annonsert

Til høsten skal vi igjen få skyte mutanter og drikke vodka rundt leirbålet.

Til tross for å være beryktet for voldsomme mengder tekniske feil har Stalker-spillene fått en spesiell plass i hjertene hos mange spillere verden over. Få spill kan konkurrere på stemning, atmosfære og miljø. Å snike seg rundt i natten med hendene godt festet rundt Kalasjnikoven mens både banditter og mutanter kan høres i det fjerne er noe alle burde oppleve.

Det er derfor en stor gladnyhet at det tredje spillet i serien, Call of Pripyat, nå endelig er offisielt bekreftet. Det har lenge florert rykter om det kommende spillet, men nå har vi endelig fått noe håndfast:

Spillet vil foregå direkte etter hendelsene i det første spillet, Shadow of Chernobyl, hvor det ble oppdaget en vei inn til kjernen av den såkalte sonen – selve Tsjernobyl-kraftverket. Som spillere av det første spillet kanskje husker hadde det brutt ut krig mellom forskjellige klaner av Stalkere – lykkejegere som alle ville ha sin del av rikdommene gjemt i sonen.

Dette har nå det ukrainske militæret sett seg lei på, og igangsetter en massiv militæroperasjon for å renske sonen for Stalkere. Ukrainerne sender inn haugevis med helikoptre som skal speide området og lage et kart av omgivelsene før hovedstyrken settes inn. Kort tid etter helikoptrene er sendt inn rapporteres det om at så godt som alle helikoptrene har krasjlandet og operasjonen er en fiasko. Dermed er det opp til deg, en ukrainsk agent, å finne ut hva som har skjedd inne i den mystiske sonen.

Spillet vil i følge utviklerne komme med fotorealistiske gjengivelser av byen Pripjat og nærliggende fabrikker og landsbyer. Videre fortelles det at det skal være et sterkere fokus på sideoppdrag, mer påvirkning fra omgivelsene, og forbedret kunstig intelligens. I tillegg vil vi møte på nye monstre, være avhengig av søvn og i større grad bli påvirket av miljøet rundt oss.

Med forutsetning at utviklerne fokuserer sterkere på ordentlig gjennomtesting denne gangen, er ihvertfall undertegnedes forventinger skrudd skyhøyt. Vi lover å holde et godt øye rettet mot Øst.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden