Telenorligaen

StarCraft II er ute av Telenorligaen

Planen er at miljøet overtar stafettpinnen.

Blizzard Entertainment

Fra og med høsten 2016 vil ikke StarCraft II være en del av satsingen til Telenorligaen. Spillet, som har vært en stor del av e-sportsatsingen til Gamer.no siden Gamers Paradise i 2011 og Telenorligaen fram til i dag, vil nå avtre.

Leder for Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, begrunner avgjørelsen på dalende interesse.

Tor-Steinar Tangedal er grunnleggeren av Gamer.no.
Mohammed Barzinje

– Engasjementet og spillerbasen for StarCraft II har falt de siste årene. I vårsesongen var det 62 påmeldte spillere, men 12 av dem trakk seg av ulike årsaker i løpet av sesongen. Samtidig har en av våre største stjerner, «TargA», lagt opp som spiller og «Snute» hadde ikke mulighet til å prioritere sluttspillet. Den nye lagliga-varianten var morsom, men det var kun åtte lag påmeldt. Etter en totalvurdering har vi derfor funnet ut at vi ønsker å bruke ressursene våre på nyere spill i vekst. Telenorligaen bør reflektere de mest populære e-sporttitlene på det norske markedet, og StarCraft II er et stykke unna nå. Vi har vært i dialog med det norske StarCraft-miljøet om dette og tilbudt dem å videreføre ligaen under et nytt navn dersom det er ønskelig. Dette er de positive til, forteller Tangedal til Gamer.no.

Miljøet mener det er trist

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og Overwatch.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Over 5500 spillere deltok i vårsesongen.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

  • Påmelding til høstliga åpner i slutten av juli
  • Ligastart i slutten av august

Lagleder for Team Kjeks, som gikk seirende ut av StarCraft-lagligaen, Anders «PurpleStain» Ingebrigsten, mener dette ikke er et stort tap for miljøet.

– Vi er selvfølgelig triste for at vi mister en såpass stor liga som Telenorligaen. De skal ha skryt for satsingen. Jeg håper de lærer av eventuelle feil slik at de kan jobbe videre med å forbedre seg. I Norge har vi mange ildsjeler, så jeg tror ikke tapet blir for stort. Man vet jo at Jens Waller «Snute» Aasgaard vinner de store norske turneringene, skriver Ingebrigsten til Gamer.no.

Norges ledende StarCraft-stjerne, Jens Waller «Snute» Aasgaard, stiller seg bak Ingebrigsten og er enig i at dette er triste nyheter for StarCraft II-miljøet. Han forteller at han er svært fornøyd med ligasatsingen som er gjennomført av Gamer.no.

Her er Aasgaard fra IEM Katowice 2016.
ESL/Patrick Strack

– Turneringene hadde et godt oppsett med mange kamper, og det var god trening og erfaring for deltakerne. Det er fremdeles internasjonale StarCraft II–turneringer som foregår både online og offline, men der er nivået veldig høyt. Nå blir det vanskeligere for norske spillere å slå gjennom, eller for å bli inspirert til å satse videre, forteller Aasgaard.

– Selv hadde jeg aldri spilt på et europeisk toppnivå uten de norske arrangementene, både store og små. Nå er det færre konkurranser i Norge, men fremdeles spillere som jobber hardt og har potensiale om å bli enda bedre. Så det er naturligvis leit for spillere når en liga opphører. Jeg tror uansett at alle i miljøet har satt stor pris på ligaen, avslutter Aasgaard.

BX3s StarCraft-avdeling avhengig av lagliga-satsing

Styreleder i BX3 og tidligere e-sportansvarlig for Gamer.no, Stein Wilmann, sier seg enig med Ingebrigsten og Aasgaard, men tenker det var på tide å avslutte satsingen.

Les også
Apeks motbeviste alle og vant Telialigaen Counter-Strike
Stein Wilmann er styreleder i BX3.
Telenor

– Som den klubben med den lengstlevende StarCraft–avdelingen er det selvfølgelig vemodig at vi nå avslutter en epoke med norsk StarCraft II. RTS- (sanntidsstrategispill, red.anm.) sjangeren har alltid vært en helt spesiell del av e-sporten fra StarCraft: Brood War, WarCraft III og nå StarCraft II. Samtidig har det vært en dalende interesse for spillet i lengre tid. I vårsesongen i Telenorligaen tror jeg det var 37 spillere som fullførte ligaen, noe som tilsier at det kanskje var på tide å tenke nytt.

– Vil dette ha noen konsekvenser for nåværende StarCraft II-satsing hos BX3?

– For vår del avhenger satsingen om hvorvidt det blir videreført lag-liga. De siste sesongene har vårt fokus vært på lag-liga. Om det blir Gamer.no eller SC2.no som viderefører satsingen er ikke så viktig, så lenge det blir en arena å delta i, avslutter Wilmann.

SC2.no fører stafettpinnen videre

Tangedal forteller at Telenorligaen er i dialog med StarCraft II-miljøet om overtakelse av ligastrukturen. SC2.no skal ha stilt seg positivt til dette, og håper de kan hjelpe til med å arrangere ligaen.

Martin Nybakk, som har hatt mye ansvar for turneringer hos SC2.no, kan bekrefte at de arbeider med overtakelsen av ligastrukturen.

– Vi arbeider for tiden med å få drevet turneringen videre gjennom miljøet, og håper å ha dette klart til høsten, forteller Nybakk.

Siste fra forsiden