StarCraft II - SC2.noLigaen

StarCraft II-miljøet lanserer SC2.noLigaen

Telenorliga-arvtageren skal driftes av SC2.no og starter i midten av august.

Blizzard

Tidligere ble det annonsert at Telenorligaen valgte å avslutte ligasatsingen for StarCraft II, til fordel for Overwatch. Leder av Telenorligaen, Tor-Steinar Tangedal, forklarte endringen med lave deltakertall.

– Etter en totalvurdering har vi derfor funnet ut at vi ønsker å bruke ressursene våre på nyere spill i vekst. Telenorligaen bør reflektere de mest populære e-sporttitlene på det norske markedet, og StarCraft II er et stykke unna nå, uttalte Tangedal til Gamer.no tidligere.

Omdøpt til SC2.noLigaen

DETTE ER SC2.NOLIGAEN

Vis mer

Norsk turnering i StarCraft II arrangert av SC2.no. Per i dag kun annonsert en-mot en-konkurranse, men det er ventet at lagliga annonseres snart.

Etterfølger til Telenorligaen som valgte å avslutte sin StarCraft II-satsing.

Oppstart 10. august.

Påmeldingsfrist 5. august.

Premiepotten ligger på 2750 kroner. Premier til 1., 2. og 3. plass.

Oppfølgeren til Telenorligaen ble i juli annonsert på Twitter-kontoen til SC2.no. Det er Anders «Purplestain» Ingebrigtsen som er initiativstaker for dette. På turneringssiden finner man praktisk informasjon som kan være nyttig å vite.

Planen er at man skal kunne følge ligaen tett på SC2.no, opplyser Ingebrigtsen.

– Vi har ennå ikke fått annonsert ligaen på SC2.no, og det er sløvt av oss. Men vi kommer til å dekke turneringen på SC2.no på en flott måte.

I tillegg bekrefter han også at de ønsker å strømme alle kampene som spilles i ligaen. Dette skal Ingebrigtsen selv stå for.

Anders Ingebrigtsen skal lede den nye SC2noligaen.
Privat

– Mitt mål er å strømme alle kampene. Dette vil jeg gjøre gjennom SC2.no sin egen Twitch-konto. Jeg kjenner mange StarCraft II-strømmere, og håper flere av de kan bidra med kommentering. Blant annet håper jeg at Norges, for øyeblikket, beste StarCraft-kommentator, Ola «Fubb» Ulseth kan bidra. Flere kjenner han nok sikkert fra finalen av Telenorligaen forrige sesong.

Per i dag er det oppført tre administratorer som skal arbeide med ligaen, men de ønsker enda flere frivillige som kan bidra. Påmeldingsfristen er 5. august klokken 21:00.

I tillegg planlegger SC2.no å fortsette lagligaen Norwegian Clan League utover høsten også. De avventer oppstarten av den litt for øyeblikket.

– StarCraft II-folk er glade i ferien sin, og det er vanskelig å få i gang noe på sommermånedene. Vi vil derfor vente med lagliga til folk er ferdig med ferie og tilbake til hverdagen igjen, forteller Ingebrigtsen.

Les også
Anmeldelse: StarCraft II: Legacy of the Void

Bruker ikke Gamer.no sitt turneringssystem

Det var lagt opp til at at SC2.no kunne benytte seg av turneringssystemet og ligahistorikken fra Telenorligaen på Gamer.no for å drifte ligaen videre. Dette har ligaansvarlig derimot valgt å ikke gjøre.

– Årsaken til at vi benytter Challonge er fordi Telenorligaen har utestengt Erlend «Erl» Loe, og jeg vil ikke at han skal bli utelatt fra nok en turnering. I tillegg har jeg styrt flere turneringer i Gamer.nos system, men det var ikke mulig med gruppespill inn i utslag sist jeg benyttet det. Det er nødvendig for oss.

– Men dette er mulig i turneringssystemet?

– Tidligere hadde ikke Gamer.no denne muligheten, etter hva jeg har erfart. Uansett gjorde jeg minimalt med undersøkelser fordi jeg har benyttet Challonge tidligere med gode resultater. Jeg liker heller ikke det monopolet Gamer.no har skaffet seg på turneringer i Norge, spesielt med tanke på den dårlige jobben de gjør med den unike posisjonen de har skaffet seg. Du kan se på dette som en slags protest, avslutter Ingebrigtsen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er leder for Telenorligaen og Gamer.no.
Mohammed Barzinje

Leder for Gamer.no, Tor-Steinar Tangedal, er overrasket over valget til SC2.no.

– Nøkkelpersoner i SC2.no fortalte oss tidligere at de ønsker å fortsette å bruke systemet til Gamer.no, da det gjorde ting lettere for dem. Det overrasker oss derfor at de går vekk fra dette, men vi respekterer avgjørelsen. Jeg ønsker ikke å gå i diskusjon med ham via denne artikkelen om hva vi har gjort eller ikke gjort for StarCraft-miljøet i Norge, eller hvordan vi disponerer ressursene våre.

– Tidligere uttrykte du at Gamer.no ønsket å hjelpe den nye ligaen med promotering videre. Hvordan ser du på dette nå som de velger å bruke en annen plattform?

– Vi er alltid ute etter en god relasjon til spillmiljøene i Norge, men har bestandig en ekstra interesse i å jevnlig løfte frem turneringer og ligaer som holdes på vår egen plattform. Funksjoner og tjenester i vår infrastruktur bygges rundt tilbakemeldinger og tett dialog med norske spillsamfunn, og vi er lett tilgjengelig og lydhøre om videreutvikling og behov. Det er synd at StarCraft-miljøet ikke ønsker å være en del av dette, men vi slutter naturligvis ikke å omtale de viktigste hendelsene fra den nye ligaen.

Siste fra forsiden