StarCraft II-stjernen «Stephano» legger opp

Storlaget Evil Geniuses mister en av sine mest profilerte spillere.

Kevin Chang, Team Liquid.

Det har vært en dramatisk uke for StarCraft II-miljøet. Like før helgen ble det kjent at profflaget Evil Geniuses tuppet sinnataggen Greg «IdrA» Fields på grunn av dårlig oppførsel. I etterkant har han fortalt at han gir seg som proffspiller, men at han kommer til å fortsette å være en del av e-sportverdenen.

Nå er nok en profilert spiller fra det velkjente laget på vei ut av miljøet.

Ilyes «Stephano» Satouri (Foto: Kevin Chang / Team Liquid).

Fra esport til medisin

På en direktesendt videosending tirsdag fortalte Ilyes «Stephano» Satouri at han legger StarCraft II-karrieren på hylla til høsten. Dette melder TeamLiquid.net. Nå skal Zerg-mesteren ta opp medisinstudiene i stedet, en utdanning han satte på vent for et par år siden da han ønsket å satse helt og fullt på proffspillingen.

Stephano regnes som en av de beste spillerne utenfor Korea, og har gjort det skarp i turneringer, både når det kommer til premiepenger og medaljer. Den krøllete franskmannen har greid å skrape sammen over 1,2 millioner kroner i premiepenger – mer enn noen annen vestlig spiller i StarCraft II.

På hans merittliste finner vi førsteplasser fra Electronic Sports World Cup i 2011, IGN Pro League Season 3 og StarCraft II World Championship Series’ Europa-finaler. Siden han sto på pallen under sistnevnte turnering har han dog ikke greid å nå like gode resultat.

At resultatene ikke henger med har han selv innsett. I en video produsert av Evil Geniuses i mars reflekterte han over den siste perioden, og fortalte allerede da at han mest sannsynlig kom til å legge opp til høsten.

– Planen er å gå tilbake til studiene, fordi StarCraft II blir mindre og mindre morsomt å spille. Akkurat nå vinner jeg ikke like mye som jeg pleide. Kanskje tiden min er over. Det er lurt å vite når man bør stoppe, fortalte Stephano den gang i den melankolske videoen.

Stephano foretrakk Zerg, og ble hyllet for sin gode evne til å balanserte økonomi og press på motspilleren. .

Kontroversielle Stephano

Stephano har også dratt på seg en delt kontroverser i løpet av sin karriere. I enkelte turneringskamper har han rett og slett ikke møtt opp, uten å melde fra om at han trekker seg på forhånd. På en fest i løpet av det svenske datapartyet Dreamhack i fjor ble han også arrestert for å være overstadig beruset.

Hans mest kontroversielle opptreden fant likevel sted i fjor høst, da han under en direktesendt kamp spøkte om sex med en mindreårig jente. Evil Geniuses likte ikke spøken, og svarte med å suspendere spilleren og trekke lønnen hans for oktober.

Les også: StarCraft II-proffen «IdrA» kastet ut av Evil Geniuses

Les også
Demise går seirende ut av Telenorligaen

Siste fra forsiden