StarCraft II-«TargA» kjemper i Europa-finale i helgen

Rykker stadig nærmere en seier i årets WCS-sesong.

«TargA» og «Welmu»
Faksimile StarCraft II WCS, Blizzard

I helgen går Europa-finalene av årets tredje, og siste sesong av StarCraft II World Championship Series av stablene. Blant de åtte kvalifiserte spillerne finner vi nordmannen Kristoffer Marthinsen, også kjent som «TargA».

Har overrasket mange

Zerg-spilleren har allerede imponert i gruppestadiet av turneringen. I første grupperunde overrasket han mange da han slo ut det svenske esset Johan «NaNiwa» Lucchesi, og den franske spilleren Yoan «ToD» Merlo.

– Sesongen har gått ganske bra for meg, jeg var litt uheldig med den første gruppa som var sinnsykt sterk, men kom meg igjennom. Den andre gruppa var en del lettere og jeg gikk videre rimelig lett, forteller TargA til Gamer.no.

Tøff start på helgen

Selv om nordmannen kom seg videre på en førsteplass fra det andre gruppestadiet er han ikke like selvsikker angående helgens første kamp. Her møter han ingen andre enn Jang «MC» Min Chul. Koreaneren, også kjent som «Boss Toss», som foreløpig kan smykke seg med tittelen som den mest-tjenende StarCraft II-spilleren noen sinne, vil gi nordmannen noe å bryne seg på.

– MC er en av de beste StarCraft II-spillerne i verden, og jeg har ikke vunnet mot han i turnering så langt. Kanskje om jeg har en veldig bra dag og han har en dårlig så kan det bli spennende!, sier nordmannen til Gamer.no.

«TargA» spiller mot «Welmu« i åttendedelsfinalen.

Flere muligheter

Om det ikke blir seier i helgens første kamp er håpet likevel ikke ute. TargA vil ha en mulighet til å kjempe om en femteplass, og dermed muligheten til å være med de fire semifinalistene til sesongfinalen.

Ved å kvalifisere seg til Europa-finalen har TargA allerede sikret seg en pengepremie på over 20.000 kroner. Helgens førstepremie ligger på 120 000 kroner, men aller gjevest er kanskje de fem plassene i den internasjonale sesongfinalen.

Les også: Norgeskvalifiseringen til verdenscupen i esport er på trappene

Siste fra forsiden