StarCraft II-turneringen HomeStory Cup VII er i gang

Norske «Snute» og «TargA» deltar i den joviale venneturneringen.

Den siste tiden har vært spekket med begivenheter i StarCraft II-miljøet, og nå er det duket for nok en profilert turnering i konkurransespillet. Men i motsetning til forrige helgs enorme DreamHack-arrangement, byr HomeStory Cup VII på en litt annen seeropplevelse.

Her er nemlig 32 spillere invitert hjem til esport-personligheten Dennis «TaKe» Gehlen, som personlig varter opp gjestene sine i sin egen leilighet. Dette skaper et langt mer personlig turneringsmiljø, og har vist seg å være svært populært for både seere og spillere. Mindre interessant blir det ikke for oss nordmenn når de to norske spillerne Jens «Snute» Waller Aasgaard og Kristoffer «TargA» Marthinsen er med for å konkurrere om rundt 57 000 kroner.

Timeplan for HomeStory Cup VII.

Turneringen begynner allerede torsdag klokken 13:00, og fortsetter ut helgen. TarGa spiller sin første kamp klokken 19:00 første turneringsdag, mens Snute ikke blir å se i kamp før klokken 19:00 fredag.

Vanskelige motstandere

Da forrige HomeStory Cup ble holdt i desember var det nettopp Snute som stakk av med seieren. Om han skal klare å gjenta bragden denne gangen er ikke godt å si, for både han og TargA har sterk motstand i vente. TargA møter blant annet toppspillerne Marcus «ThorZaIN» Eklöf og Dmytro «DIMAGA» Filipchuk allerede i gruppespillet. Veien til finalen blir nok alt annet enn enkel.

Andre profiler du kan følge i denne syvende utgaven av HomeStory Cup er spillere som Jang «MC» Min Chul og Yoon «Taeja» Young Suh. Koreanerne er som vanlig favoritter til å vinne hele greia, men med konkurranse fra spillere som franskmannen Ilyes «Stephano» Satouri er ingenting gitt før søndagens finale.

Kampene vil bli kommentert av både profesjonelle kommentatorer og av spillerne selv. Om du har lyst til å se kampene fra turneringen, kan du følge dem i de to videovinduene nederst i artikkelen, som dekker opp om uliek kamper som spilles samtidig. En fullstindig tidsplan for hvilke kamper som spilles når ser du til høyre for artikkelen. Om du ønsker kan du også følge kampene direkte via kanalen på arrangørens hjemmeside. Her kan du også finne opptak av kampene etter at de er blitt spilt.

Stream A:

Watch live video from taketv on www.twitch.tv

Stream B:

Watch live video from taketvbstream on de.twitch.tv

Siste fra forsiden