Steam bannlyser spillutvikler for å ha anmeldt sine egne spill

Plattformen gjorde kort prosess med tvilsom utvikler.

Wild Buster.

Brukeranmeldelser er som kjent en viktig faktor når man navigerer blant de mange tusen spilltitlene man finner på Steam, men kan såvisst ikke alltid stoles på. Det har vi nå fått et godt eksempel på, melder blant andre PC Gamer og IGN.

En spillutvikler ble nemlig nylig bannlyst fra Steam for å ha skrevet anmeldelser av et av sine egne spill, kalt Wild buster, på plattformen. Valve la selv ut en melding for å informere om det inntrufne.

Skjermbilde fra Wild Buster, spillet som fikk utvikleren bannlyst fra Steam.
Steam

Oppfordret via e-post

Plattformen startet etterforskning av en utvikler som heter Insel Games etter at brukere på Reddit ga uttrykk for mistanke om tvilsom adferd fra utvikleren. Etterforskningen konkluderte med at Insel Games kontrollerer en rekke brukerkontoer på Steam, som altså er blitt brukt til å publisere positive omtaler.

Ifølge Steam representerer dette et soleklart brudd på retningslinjene for plattformen, og som et resultat av funnene har de nå kuttet alle forbindelser med Insel Games og fjernet alle spillene deres fra Steam. Om du allerede har kjøpt Wild Buster vil dette fremdeles være tilgjengelig i Steam-biblioteket.

Utvikleren selv ga svar på tiltale i en egen melding, hvor de hevder at alt de har gjort er å sende ut e-poster til ansatte i studioet for å påpeke hvor viktige anmeldelser er i Steam-økosystemet, og anbefalte ansatte til å reklamere for spillet overfor venner og familie. Ifølge lekkasjer av e-posten skal ansatte imidlertid ha blitt aktivt oppfordret til å skrive anmeldelser av spillet.

I tillegg til Wild Buster har Insel Games stått bak titler som Guardians of Ember, World of Fishing, og Trinium Wars.

Steam er populære saker: I fjor høst satte plattformen historisk rekord »

Siste fra forsiden