«Stephano» er ferdig med StarCraft II

Den franske profflegenden spilte sin siste turnering tirsdag kveld.

Ilyes «Stephano» Satouri er en kontroversiell figur i StarCraft II-miljøet, og minst like kjent for å skape liv og røre som for sine dataspillferdigheter. Nå har franskmannen spilt sin siste profesjonelle StarCraft II-kamp. Han har lenge vært det vestlige håpet i et spillmiljø som domineres av sør-koreanere, og har over de siste to årene tjent nærmere halvannen million kroner i premiepenger. Dette har gjort han til den mesttjenende ikke-koreaneren i StarCraft II-historien.

Manglende resultater

Stephano har lenge vært klar på at han skulle gi seg som StarCraft II-spiller for å fokusere på videre utdanning. Etter vårens utgivelse av den nye ekspansjonspakken Heart Of The Swarm har Stephano slitt med å tilpasse seg forandringene i spillet. Dette har gitt varierende resultater i vårsesongen, og nå gir franskmannen seg for godt.

Stephano spilte sin siste profesjonelle StarCraft II-kamp i tirsdagens WCS-runde. På tross av hans tilsynelantende non-sjalante holdning til karrieren sin, fortalte han i et intervju at StarCraft II har forandret livet hans og hjulpet ham å utvikle seg som person. Han takket også Blizzard for å ha utviklet spillet, og miljøet for støtten.

— Her slutter en legende. Det har vært en flott opplevelse. Jeg håper dere ikke glemmer meg, og jeg vil aldri glemme hva dere og StarCraft gjorde for meg, skrev Stephano på mikronettstedet Twitter.

Med dette mister StarCraft II-miljøet en av sine mest profilerte spillere. Nå blir spørsmålet hvem som skal fylle tomrommet Stephano etterlater seg, både som spiller og personlighet.

Les også: «Snute» seiret i profilert turnering
Les også: Esportfans forarget over StarCraft II- og Dota 2-krasj

Her kan du se hele intervjuet med Stephano.

Siste fra forsiden