Sterk lansering for Sony PSP

Den japanske PSP-lanseringen ser ut til å ha blitt en suksess. I tillegg jobber Sony med å sørge for at vi europeere får nok PS2-maskiner til jul.

De første 200 000 enhetene av Sony sin nye spillmaskin, PlayStation Portable (PSP) har blitt fraktet til japanske forhandlere, og i følge en rapport fra analytikerfirmaet Market Crate er de fleste av dem allerede solgt (de mener 171 963 PSP-maskiner ble solgt den første dagen systemet var i salg). Japanske gamere ser nemlig ut til å ha forutsett at det ikke ville bli lett å sikre seg en PSP, og den første dagen ble det rapportert om køer på inntil 1200 mennesker utenfor populære utsalgssteder.

Dette har fått Sony til å vurdere å øke produksjonen av den bærbare konsollen sin. Innen året er omme planlegger de å ha lagt ut 500 000 enheter for salg i Japan, og innen mars håper de å ha solgt tre millioner enheter på verdensbasis. Den europeiske og amerikanske lanseringen av Sonys nye spillkonsoll skal etter planen komme tidlig neste år.

I mellomtiden sliter Sony med å dekke PS2-behovet i Europa og USA. Mye av grunnen for dette er lanseringen av PStwo, som har solgt bedre enn forventet (samtidig som den gamle modellen ikke er å oppdrive lenger). I tillegg ble Sony offer for uheldige omstendigheter i Suez-kanalen, da et tankskip rett og slett satte seg fast og sperret den vitale sjøveien mellom Asia og Europa. Det tok de egyptiske myndighetene rimelig lang tid å få orden på problemene, og Sony sitt frakteskip fullastet med splitter nye PStwo-maskiner kunne ikke annet enn å vente på at kanalen skulle bli ryddet.

I et forsøk på å dekke etterspørselen etter PS2-maskiner, har Sony leid inn enorme Antonov AN24-fly, som hvert kan frakte omtrent 40 000 enheter fra Sonys fabrikker i Kina til de europeiske og amerikanske markedene. Forhåpentligvis betyr dette at de som ønsker seg en PS2 under juletreet i år ikke blir skuffet over hva julenissen klarer å oppdrive.

Siste fra forsiden