Norges E-sportforbund - VM

Stor boikott etter at Norges E-sportforbund la VM-kvalifisering til Smiths venner-eide lokaler

Oppdatert: E-sportforbundet varsler endringer.

Oslofjord Convention Center

Oppdatering 14:55: Norges E-sportforbund vil ikke lenger holde VM-kvalifiseringer hos Oslofjord Convention Center. Etter å ha vært i samtaler med flere klubber har arrangøren funnet ut at arenaen ikke passer.

– Valget av lokasjon for finalen i kvalifiseringen har vært et veloverveid valg fra Norges E-sportforbund sin side. Jeg hadde gledet meg til et stort og synlig arrangement for å markere e-sporten i Norge, på en lokasjon hvor vi tydelig kunne markert våre verdier og holdninger, blant annet med pride-flagg på arenaen på Oslofjord Convention Center, skriver forbundet på sine nettsider.

I stedet håper forbundet å gjennomføre en heldigital turnering. Hvorvidt det kommer på plass tidsnok gjenstår å se, og ifølge NESF blir det vanskelig å få til ettersom kompetansen til Oslofjord Convention Center faller bort.

– Vi orienterer og oppdaterer hjemmesiden vår så raskt vi har et svar på hvordan vi sammen med lagene løser VM kvalifiseringen.

Opprinnelig sak følger.

Det internasjonale e-sportforbundet har snekret sammen et offisielt VM i både Counter-Strike: Global Offensive og Dota2, som går av stabelen i midten av november.

I forkant vil det foregå nasjonale kvalifiseringsrunder, men den norske kvalifiseringen har skapt sterke reaksjoner.

Lokaler eid av Smiths venner

Norges E-sportforbund har nemlig lagt VM-kvalifiseringen til Oslofjord Convention Center. Arenaen er eid av Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths venner, noe en rekke lag har sagt seg misfornøyde med.

Smiths venner har gjort seg markert på grunn av sine kontroversielle synspunkter på homofili, noe som var tema i en Brennpunkt-dokumentar fra 2020. Laget Apeks var blant de første som tok avstand fra koblingen mellom arenaen og kirken.

– BCC sitt verdigrunnlag er ikke i samsvar med Apeks sine grunnverdier. Apeks vil motarbeide mobbing og vil praktisere nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisitet, livssyn, seksuell orientering og funksjonsevne, heter det i lagets kommentar som ble lagt ut på Twitter onsdag.

Apeks valgte derfor å utebli fra kvalifiseringen, og oppfordret E-sportforbundet til å finne et annet sted å arrangere turneringen. Telialiga-mesteren har siden fått selskap av en rekke andre lag, inkludert Timber E-sport og Bitfix Gaming.

– Lokasjon, ikke arrangør

Les også
– Ingen hadde klart å se for seg hvordan topp fire skulle se ut til høstferien

Mens debatten har gått hett i sosiale medier har Norges E-sportforbund tatt valget av arena til forsvar. I et innlegg på forbundets nettsider skriver president Thomas Breen at eieren av Oslofjord Convention Center ikke er viktig.

– Vi ser at det stilles spørsmål ved valg av sted. I dialogen med Oslofjord Convention Center har vi fra start vært tydelige på at arrangementet vil reflektere forbundets sitt verdisyn og våre holdninger, slik vi vil kreve av alle vi samhandler med. Dette har vært uproblematisk. I den forbindelse vil vi understreke at Oslofjord Convention Center er lokasjon, ikke arrangør av VM kvalifiseringen, påpeker Breen.

Kvalifiseringen skal etter planen avholdes 14.-15. august, med kvartfinaler 21. august og finaler 28. august.

Siste fra forsiden