Gaming Paradise

Stor slovensk spillturnering preges av en skandale

Arrangøren har ikke betalt for utstyret, lokalene eller hotellrommene til proffspillerne.

Mikail «Maikelele» Bill er krass i kritikken mot arrangøren av Gaming Paradise.
Patrick Strack/ESL

DETTE ER GAMING PARADISE

Vis mer

Spillturnering som arrangeres 6. til 13. september i Portorož, Slovenia. Arrangementet har to hovedturneringer i Dota 2 og Counter-Strike: Global Offensive, hvor følgende lag er invitert:

Dota 2-lagene som skulle delta:

Ninjas in Pyjamas

Virtus.pro

4 Clover & Lepricon

Golden Boys

Team Secret

Complexity

Monkey Freedom Fighters

Arcade.PowerRangers

Counter-Strike: Global Offensive-lagene som deltar:

mousesports

Titan

Les også
Gigantoppgjør i siste serierunde av Telialigaen i Counter-Strike

Natus Vincere

Virtus.pro

MiA

CSGO-Saloon

E-Frag.net

Team Kinguin

HLTV.org skriver at arrangøren av spillturneringen Gaming Paradise ikke har betalt for verken datautstyr, spillstedet eller hotellrom for spillerne.

Produksjonsutstyret ble hentet tilbake av selskapene som leide det ut, og den manglende betalingen til hotellene deltakerne overnattet på førte til at politiet konfiskerte passene til deltakerne frem til situasjonen ble ryddet opp.

Problemene med infrastrukturen har naturlig nok rammet turneringene under Gaming Paradise. Dota 2-turneringen ble kansellert før den i det hele tatt startet, og Counter-Strike: Global Offensive-turneringen ble 14 timer forsinket.

Aftonbladet snakket med Team Kinguins Mikail «Maikelele» Bill, som la skylden for problemene på arrangementets bookingansvarlige.

– Alt har vært et problem. De har ikke hatt skjermer, de har ikke hatt PC-er, og når de fikk PC-er var det ikke grafikkort i dem. Problemet er fyren som booker alt. Han gjør ikke jobben sin og han bryr seg ikke nok.

Det er The Gaming Resorts som står bak Gaming Paradise, og konsernsjef Saša Bulić sier i et intervju med Aftonbladet at han med all sannsynlighet vil tre av fra stillingen sin som følge av problemene under arrangementet.

Counter-Strike-turneringen spilles ferdig

På tross av alle problemene som har oppstått under arrangementet har deltakerne i Counter-Strike: Global Offensive-turneringen bestemt seg for å fullføre. Den tyske organisasjonen mousesports skrev følgende på sin Facebook-side:

– Etter alle problemene og de ubetalte regningene for opphold, spillested, spillsystemer og mat, har de deltakende lagene bestemt seg for å spille ferdig de gjenværende rundene i turneringen for dere, tilhengerne.

Fragbite skriver at det nå er underskrevet nye kontrakter mellom arrangøren og spillerne, som skal sikre utbetaling etter turneringens slutt. De skriver også at produksjonsselskapet er tilbake med utstyr så kampene blir strømmet, og at situasjonen med hotellene er ryddet opp i og spillernes pass returnert.

Team Kinguin vant turneringen, etter å ha slått Na´Vi i finalen. Det europeiske mikslaget slo først det franske laget Titan i finalen i vinnerbraketten, mens Na´Vi gikk seirende ut av finalen i taperbraketten mot Virtus.pro. Best av tre-finalen endte 2-0 i Kinguins favør, og Håvard «rain» Nygaard og resten av laget stakk dermed av med førstepremien på 250 000 kroner.

Siste fra forsiden