Stor spillturnering starter i dag

Noen av verdens beste møtes i blant annet World of Tanks og StarCraft II.

Interessen for e-sport er i stadig vekst. Med den økende populariteten blir både mesterskapene og pengepremiene større og større. Denne helgen braker IEM: Katowice løs — en av verdens største e-sport-turneringer, og over 450 000 kroner skal fordeles på noen av de fremste beste lagene og spillerne som står klare til dyst.

Norsk deltagelse

Turneringen er en viktig del av det verdensomspennende Intel Extreme Masters-mesterskapet, hvor det årlig konkurreres i spill som League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II på global basis. Denne gangen skal det i tillegg tevles i World of Tanks og FIFA 13.

Mange store navn står på tapetet også denne gangen, og ved siden av lag som fnatic, Azubu Frost og Curse NA, som går for å være blant de ledende i League of Legends, dukker også mange spennende Starcraft II-spillere opp. Blant disse kan vi blant annet finne Norges-stjernen «Snute», som for en drøy uke siden signerte for toppklubben Team Liquid.

Det hele startet allerede klokken 12 torsdag, med åpen kvalifisering i StarCraft II, før de andre konkurransene følger på løpende bånd i helgen, med blant annet gruppespill i League of Legends på fredag og semifinaler i Counter-Strike: Global Offensive på søndag. Turneringen avsluttes på søndag, og samtlige kamper i samtlige spill kan følges direkte på den dedikerte e-sports-tjenesten ESL TV.

Les også: Tredje League of Legend-sesong nærmer seg
Les også: Dette er Norges beste FIFA 13-spiller på PlayStation 3

Siste fra forsiden