Nordmenn på DreamHack Summer - Hearthstone

Store norske prestasjoner på DreamHack

Flere nordmenn kjempet om trofeet i HCT-turneringen på DreamHack Summer.

Gabriel Kulig

Dreamhack Summer åpner dørene år etter år til ti tusenvis av datainteresserte som kommer for å sosialisere seg med andre spillere de møter på nett, delta på forskjellige ting som skjer rundt på arenaen, eller måle krefter i konkurransene som blir utspilt over flere plattformer og spill.

I år som i fjor så vektlegger arrangørene og kombinere arrangementet med en av Blizzards offisielle turneringsformat - Hearthstone Championship Tour. Det er kun en uke siden at HCT Seoul utspilte seg i Korea - der norske Casper «Hunterace» Notto gikk hele veien til topps.

Norge hadde flere deltakere med - to av dem til topp 16.

Skuffet norsk seriemester

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe gjorde rent bord i sluttspillet i Telenorligaen, men møtte vesentlig tøffere motstand når flere av verdens beste spillere var klare for sluttspillet i HCT Grand Prix- turneringen på DreamHack Summer.

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe top seg hele veien til topp 16, men der ble det stopp.
Sindre Stien/ Nordavind

Gangstøe møtte en av Spanias aller beste spillere; Esteban «AKAWonder» Serrano i første kamp blant topp 16, og åpnet veldig friskt med en 2-0 ledelse over spanjolen - men Serrano jobbet seg tilbake i kampen, og det sto 2-2.

Gangstøe som spilte et av turneringens aller mest populære deck, nemlig Quest Warrior, hadde muligheten til å avgjøre det hele mot Serrano sin Token Druid. Gangstøe valgte en uortodoks inngang til kampen ved å ikke spille questet, og det skulle bli utslagsgivende for kampen. Serrano vant på fatigue, og avanserte videre i turneringen.

Sterk plassering av nykommeren

Mange norske øyne var rettet mot Nordavind sin tropp som inntok Jönköping i helga, men det var Oslo Lions spilleren Helge Martin «Albrigtsen» Albrigtsen som skulle få Norges beste plassering under turneringen.

Dette var Albrigtsen sitt første møte med DreamHack Summer, og man kan med god sikkerhet si at 21-åringen ikke gjorde seg bort. Etter å ha kneblet etablerte proff-spillere som «Crane333», «Hoej» og «Bozzzton» i gruppespillet, så ble han etterhvert klar for sluttspillet, der ankeret til Storbritannia ventet på han.

George «BoarControl» Webb innehar ankerrollen til Storbritannia sitt landslag i Hearthstone Global Games i år - og med det også den beste britiske spilleren. Mye erfaring og ett større navn på papiret enn Albrigtsen var ikke nok for briten, som måtte se seg slått av nordmannen hele 3-0. Dermed var det klart for Topp 8 for 21-åringen fra Senja.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft
«Albrigtsen» møtte danske «FuryHunter» i kampen om semifinale i DreamHack Summer
Jørgen Pedersen

Det var klart at danske Frederik Adam «FuryHunter» Møller skulle bli neste utfordring for nordmannen. Albrigtsen skulle for første gang spille på scenen i en stor turnering - og ga seerne ett bra show. Danske Møller gjorde en stor feil i siste runde, men Albrigtsen hadde dessverre ingen måte å straffe dansken på, og det endte med seier til Møller, og en skuffet Albrigtsen. Det ble tilslutt danske Frederik Adam «FuryHunter» Møller som vant turneringen.

Siste fra forsiden