PlayStation Plus - Jim Ryan

Store PlayStation-spill vil ikke komme til PlayStation Plus samtidig som de slippes – toppsjefen forklarer hvorfor

Sony Interactive Entertainment-sjef Jim Ryan.
Sony

Tirsdag fortalte PlayStation at de skal slå sammen PlayStation Now og PlayStation Plus til sommeren. Som en del av sammenslåingen vil PlayStation Plus by på en katalog med opp mot 700 spill fra PlayStation-katalogen som man kan streame eller laste ned.

Men i motsetning til konkurrent Xbox Game Pass ønsker ikke PlayStation å slippe sine storspill på abonnementstjenesten samme dag som de lanseres. I stedet vil katalogen bestå av eldre spill som har vært ute en stund.

I et intervju med Gamesindustry.biz forteller PlayStation-sjef Jim Ryan at de ikke ønsker å drive business på den måten.

– Vi synes at vi er i en god syklus med studioene der investeringen byr på suksess, som igjen gjør det mulig å investere mer, som så bringer enda mer suksess. Vi liker denne syklusen, og vi tror at våre spillere også liker det, sier Ryan til nettstedet.

LES OGSÅ: PlayStation 5 får VRR om ikke lenge »

– Tror ikke spillerne ønsker det

Han bekrefter at de ikke har noen planer om å slippe de nye spillene på PlayStation Plus på lanseringsdagen, og tror heller ikke at publikumet ønsker følgene av et slikt tilbud.

– Vi tenker at følgen av å gjøre dette med spillene vi lager internt i PlayStation Studios vil være å bryte den gode syklusen. Investeringsnivået som vi trenger vil ikke være mulig i denne modellen, og vi tror at bieffekten vil påvirke kvaliteten på spillene på en måte som våre spillere ikke ønsker, fortsetter PlayStation-toppen.

Likevel holder Ryan døra åpen for endring i fremtiden, noe han poengterer ved å fremheve det at PlayStation Studios har begynt å slippe noen av spillene sine på PC de siste årene. Han omtaler det som en suksess som de ikke kunne sett for seg for fire år siden.

LES OGSÅ: Hva koster det å bygge en PC med PlayStation 5-krefter? »

Siste fra forsiden