League of Legends / Telenorligaen

Store rokeringer i toppdivisjonen

Bli kjent med lagene som deltar i høstens sesong av Telenorligaen for League of Legends.

Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

På mandag starter Telenorligaen igjen, hvor åtte League of Legends-lag i toppdivisjonen skal kjempe om 60 000 kroner i pengepremier. Lagene skal ut i syv ordinære serierunder, og etter endt seriespill vil de fire beste lagene møtes i sluttspillet på SpillExpo i midten av november.

Etter at nDurance Gaming gikk av med en overbevisende seier i vårsesongen av Telenorligaen, har flere lag satset for å ta opp kampen om tittelen som Norges beste lag. Vi har sett på lagoppstillinger, overganger og endringer blant høstens deltakere, og vi har også hørt med lagene selv om deres forventninger til sesongen.

Les også: Alt du trenger å vite om Telenorligaen

Rokeringer blant vårens finalister

nDurance Gaming

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Mye tyder på at stillingskrigen mellom de desidert beste lagene i landet hittil i år – nDurance Gaming og Riddle Elektroniske Sportsklubb – vil fortsette i høstsesongen av Telenorligaen. Begge lag har vist seg frem i forskjellige turneringer denne sesongen, og møtte hverandre i finalene av Digitality X og vårsesongen av Telenorligaen.

nDurance Gaming under årets Digitality X i Stavanger.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Kolossene i nDurance gikk av med seieren i begge disse finalene, men Riddle slo godt fra seg. Nå kan det virke som om de to rivalene er på et likere nivå enn de har vært tidligere i år, særlig etter at nDurance sin Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell forlot klubben etter seieren på Digitality X i juli.

Det blir vanskelig å fylle tomrommet etter den tidligere Tyrkia-proffens avgang, men nDurance har hentet inn to meget kapable spillere i Sondre «Tivity» Afdal (tidligere BX3) og Adam «Lider» Ilyasov (tidligere experiMENTAL eSports). Laget har ikke bestemt seg for hvilken spiller de ønsker å satse på, og sier de vil fortsette utprøvningene de neste ukene.

– Ambisjonene våre for denne sesongen blir å vinne ligaen igjen, nok en gang ubeseiret! Vi forventer å vinne, og ser oss ikke fornøyde med noe annet resultat enn seier i alle kamper, uttaler manager i nDurance Henrik Årdahl selvsikkert.

Riddle Elektroniske Sportsklubb

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)
Innbyttere:
Joachim «Accziz» Torsvik (Top)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Riddle på sin side har snappet opp den meget ettertraktede Support-spilleren Tore «Norskeren» Eilertsen, som i juni ble signert av det nord-amerikanske Challenger Series-laget Dream Team. Dream Team klarte ikke å kvalifisere seg til det høyeste nivået i USA, etter at de tapte 3-0 mot Cloud9 Challenger i semifinalen. Eilertsen, som var med på tapet, er nå tilbake i Norge etter endt sesong i Amerika, og skal spille for Riddle denne høsten.

Sander «Zhandia» Skogstad i Riddle-trøya på Digitality X.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Riddle har også en meget sterk benk, bestående av to Support-spillere. Joachim «Accziz» Torsvik, som spilte Support for laget i vårsesongens finale, har blitt henvist til benken etter Eilertsens hjemkomst. Han står nå oppført som innbytter for Top Lane. Dennis «Denden» Bui er også gjenforent med noen av hans tidligere lagkamerater, etter å ha spilt for tyrkiske Dark Passage tidligere i år.

Les også
Utestenges av Blizzard etter å ha støttet Hong Kong-demonstrasjoner

– Jeg håper at det blir en spennende sesong, målet er selvfølgelig å vinne tittelen for å bevise at vi er Norges beste, sier lagets eier Mohammed Barzinje til Gamer.no.

Ambisjonene våre for denne sesongen blir å vinne ligaen igjen, nok en gang ubeseiret!
Henrik Årdahl, manager i nDurance Gaming

BX3 satser på to nye utenlandske spillere

BX3 Elektroniske Sportsklubb

Vis mer

Robin «Krealos» Nieuwenhuijsen (Top)
Anders «Chronos» Schultz (Jungle)
Magnus «Arceus» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Arcilles» Jakobsen (Support)

BX3 Elektroniske Sportsklubb valgte å bytte ut samtlige spillere foran årets sesong, og ga rekruttlaget tillit. Rekruttene presterte godt i Telenorligaen, og kom til en semifinale, hvor de tapte mot overlegne nDurance. BX3 har beholdt tre av spillerne fra dette laget, og har sett utenfor landets grenser for å fylle de to resterende plassene. Dette har resultert i to utenlandske spillere, Robin «Krealos» Nieuwenhuijsen fra Nederland som skal spille Top Lane, og Anders «Chronos» Schultz fra Danmark som skal spille Jungle.

Laget virker selvsikre etter nyervervelsen av de to spillerne. BX3s Support-spiller Oddvar «Arcilles» Jakobsen gir uttrykk for at kun førsteplass er godt nok for mannskapet.

– Vi er svært optimistiske mot den kommende høstsesongen, siden vi føler vi kommer inn i den med en god forberedelse. I forhold til resultater så er vi svært optimistiske på å ta førsteplassen. Dette kommer som et resultat av sterke individuelle spillere sammen med et sterkt lagspill. Vi vil ikke være fornøyd med annet enn førsteplass

– De eneste vi ser på som trusler er nDG og Riddle. Celestial Gaming har ikke komplett lagoppstilling så det er vanskelig å plassere dem, men vi tror at det nok blir oss og nDG som kommer til å kjempe sammen i toppen, sier Support-spiller Oddvar «Arcilles» Jakobsen til Gamer.no.

Celestial Gaming

Vis mer

Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Hamad «Saitoo» Allaui (ADC)
Håkon «Flaker» Solberg (Support)

Thomas «MeIsYellow» Huang (nærmest i bildet) blir ikke lenger å se i CG-trøya denne sesongen.
Benedichte Breistøl/Gamer.no

Celestial Gaming, som også spilte i semifinalene i våres, har gjort enda flere endringer enn BX3. Laget uttaler i en pressemelding på sin nettside at de prøver seg på noe nytt denne sesongen. De bytter ut deler av lagoppstillingen, noen spillere bytter om posisjoner, og ønsker først og fremst ha fokus på god stemning innad i laget, og å finne moroa med spillet igjen, som tilsynelatende har vært et problem.

Kun to spillere av den originale kjernen bestående av Thomas «MeIsYellow» Huang, Jakob «Jubel» William Andresen og Sebastian «Boffen» Gsell er igjen på laget. CG henter også inn Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (tidligere myXMG), Håkon «Flaker» Solberg (tidligere SupaGoatSmuggla) og Hamad «Saitoo» Allaui (tidligere BX3 Academy og Team Convention).

– Vi spiller alltid for å vinne, og det vil vi fortsette med, men denne sommeren mistet mange på laget mye av interessen for League of Legends. Vi ønsker naturligvis å ha motiverte spillere. Derfor måtte vi gå drastisk til verks og diskuterte oss frem til denne løsningen, sier lagets manager Benedichte Breistøl.

– Jeg og Jubel har spilt sammen i lang tid nå, men vi har også fått med oss tre personer vi kjenner fra miljøet. Vi tror de kan passe godt sammen med oss. Som et lag blir det nok utfordrende med ny lagoppstilling, men vi er sikre på at stemningen blir bra, forklarer lagets kaptein Sebastian «Boffen» Gsell.

Nyopprykkede Eclipse EK stiller med den første kvinnelige spilleren på det øverste nivået av Telenorligaen

Eclipse EK

Vis mer

Eirik «Seanzero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik (Mid)
Natalie «Stratospanda» Kristiansen (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

Eclipse EK spilte vårsesongen i 2. divisjon under experiMENTAL eSports. Denne divisjonen vant de ganske overlegent, til tross for at målsetningen var en plassering blant de fire beste. Dette fortalte leder i experiMENTAL, Ole-Andreas Skår, i et intervju med Gamer.no etter opprykket i april. Nå har organisasjonen trappet ned satsningen, noe som har ført til at spillerne på laget tar over plassen i den øverste divisjonen. De har omdøpt laget til Eclipse Gaming.

Natalie «Stratospanda» Kristiansen, avbildet på Digitality X.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Lagets overbevisende vårsesong var mye takket være Mid Lane-spiller Adam «Lider» Ilyasov, som denne høsten skal kjempe om plassen med Sondre «Tivity» Afdal i nDurance Gaming. Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik tar over plassen til den talentfulle Yasuo-entusiasten.

Natalie «Stratospanda» Kristiansen og Martin «Ambisiøsen» Gihle er de to eneste gjenstående spillerne fra laget som spilte Eclipse opp til 1. divisjon. Kristiansen har god turneringserfaring, og kom på en tredjeplass i kvinneturneringen Electronic Sports World Cup 2015 med BX3s jentelag. Kristiansen blir den første kvinnelige spilleren på det øverste nivået i Telenorligaen.

– Vi ser for oss en sesong med mye trening som et lag hvor vi kan kjempe om play-offs om vi klarer å utvikle oss videre i løpet av sesongen. Det blir ikke enkelt, men vi er positive og motiverte til å vise at nytt blod i 1. divisjon er en bra ting. Vi ønsker alle lag lykke til i høstens sesong, uttaler laget til Gamer.no

Sprutnoobs Gaming

Vis mer

Michael «Cloud» Skrede (Top)
Vegard «Queth» Bakke Mikalsen (Jungle)
*Utprøvninger for Mid Lane
Isak «Kom Til Far» Davidsen (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord Nyheim (Support)

Sprutnoobs Gaming er et prosjekt som ble startet av Preben «Prebz» Bertheussen. Tromsøværinger forteller i et intervju med Gamer.no at han hadde tilbud både fra 1. og 2. divisjon, men at han heller ønsket å skape noe selv med spillere han hadde relasjoner til fra før av. Resultatet ble et lag bestående av lokale spillere med Bertheussen i spissen fra Top Lane. Til tross for minimalt med forberedelser klarte laget å kapre andreplassen etter endt seriespill.

Bertheussen har tatt et steg tilbake etter opprykket, og Michael «Cloud» Skrede tar over ansvaret som lagets Top Lane-spiller. Vegard «Queth» Bakke Mikalsen og Isak «Kom Til Far» Davidsen som begge spilte i 2. divisjon på våren får fornyet tillit, mens den tidligere Celestial Gaming-spilleren August «Quixeth» Skarsfjord Nyheim tar over roret som Support-spiller.

Lagleder Preben «Prebz» Bertheussen tar et steg tilbake etter opprykket, og skal ikke lenger spille for laget.
Benedichte Breistøl

Laget slet med kontinuitet i Mid Lane forrige sesong, og hele fire ulike spillere var innom i løpet av sesongen. Det virker ikke som om dette problemet er løst, siden laget fremdeles har utprøvninger for den sentrale posisjonen.

– Sprutnoobs har ikke noen tidligere erfaring med å spille mot topplagene i førstedivisjon, ettersom vi nylig rykket opp fra andredivisjon, så vi er veldig usikre på hvordan vi måles opp i mot dem. Tross litt usikkerhet rundt hvem som skal fylle Mid Lane-rollen for oss, har vi ambisjoner om å kunne klare å være blant de tre beste lagene i den kommende sesongen av Telenorligaen, sier ADC-spiller Isak «Kom Til Far» Davidsen til Gamer.no.

Lions bygger opp nytt lag rundt prøvespiller

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Vis mer

Abel «Abuur»Kjølen (Top)
Oscar «Oscar» Melheim (Jungle)
Jørgen «Lucky» Julius Sjursen Ystebø (Mid)
Elias «Hoviz» Hovland (ADC)
Mathias «Bend» van der Bend

Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb inviterte til åpent prøvespill i Oslo i sommer, og ønsket å finne uslepne diamanter i det norske League of Legends-miljøet. Det virker som om prøvespillet ble en suksess for fjorårets dobbeltmester. I en pressemelding på deres nettside kan de fortelle om hvordan Oscar «Oscar» Melheim viste seg frem som en lovende og motivert spiller.

Markus «Mixzi» Knøsen har bygd opp et helt nytt lag foran denne sesongen.
Oslo Lions

Melheim introduserte Lions med flere spillere han spilte med i 3. divisjon av Telenorligaen på laget Gosh Gaming. Lagleder Markus «Mixzi» Knøsen sier i pressemeldingen at Lions ønsker å sikre en solid støttestruktur rundt laget. Han understreker at signeringen av spillerne er en langsiktig investering for klubben.

– Jeg har personlig ikke kjent på temperaturen i 1. divisjon før, så hvilken motstand vi kommer til å møte er jeg usikker på. Noe jeg er sikker på er at jeg og laget mitt øver hardt og sikter høyt. Hvis vi fortsetter å trene like mye som vi gjør nå, og alle på laget holder på viljen de har nå, er ikke førsteplass urealistisk, uttaler lagets Mid Lane-spiller Jørgen «Lucky» Julius Sjursen Ystebø.

Etter at Oslo Lions og myXMG slo seg sammen for å danne en ny storklubb tidligere i år, gikk rettighetene til myXMG over til Håkon «Flaker» Solberg, som spilte på laget i vårsesongen. Solberg har signert med Celestial Gaming, og forsøker i skrivende stund fremdeles å finne noen som kan overta den ledige plassen. Gamer.no har derfor ikke lyktes i å få noen informasjon om dette laget.

Siste fra forsiden