Polaris LAN - Playerunknown's Battlegrounds

Storfavoritten Liquid viste hvem som er sjefen på Polaris LAN

Norske «Jeemzz» storspilte da laget vant PUBG-turnering i Oslo.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Som et av verdens aller beste PUBG-lag var Team Liquid selskrevne favoritter før helgens storstilte Polaris-turnering i Oslo. Gutta – med norske Jim «Jeemzz» Eliassen i spissen – fikk ingen enkel oppgave, men sto imot presset og klatret til slutt helt til toppen.

Team Liquid, med (fra venstre) «ibiza», «Mista», «Sambty» og «Jeemzz».
Ole Christian Klamas/Polaris

Seierherrene får med seg 200 000 kroner i premiepenger, og gitt vanskelige omstendigheter i finalen forteller «Jeemzz» til Gamer.no at han er svært fornøyd med resultatet.

– Vi følte det gikk veldig bra. Vi var uheldige og hadde fire militærsirkler i finalen, som gjorde det litt vanskelig for oss, men vi klarte det alikevel, sier nordmannen og sikter til at Liquid foretrekker å lande nord på kartet, mens militærøya ligger helt i sør.

Lekte seg til finale

Polaris-helgen fikk ikke den beste starten for Liquid, som fikk trøbbel med PC-ene sine bare en time før semifinalene skulle begynne. «Jeemzz» savner litt bedre opplegg rundt turneringer i Norge, spesielt knyttet til maskinvare.

– Turneringen var helt grei, men jeg synes at Norge ligger langt bak andre land i å arrangere e-sportturneringer. Vi spilte med ganske dårlige PC-er.

DISSE SPILTE FOR TEAM LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Vincent «Mista» Timans

At oppsettet skapte problemer var ikke lett å oppdage, og på seks kamper tok Liquid tre seire, to andreplasser og en fjerdeplass. Dominansen var spesielt åpenbar i kamp nummer fem, hvor laget likviderte 27 av totalt 48 motspillere. «Jeemzz» selv sto for 11 av drapene, og spilte som alltid en sentral rolle i seieren.

Med nesten dobbelt så mange poeng som Spett Gaming på andreplass, gikk Liquid enkelt videre til finale. Som nevnt ble oppgaven litt tøffere der, men sluttresultatet ble akkurat det samme.

Jevnt til siste slutt

I en finale hvor sirklene overhodet ikke gikk Liquids vei, måtte gutta kjempe knallhardt for seieren. Av de åtte kampene ble det to seire, og totalt sett bare fire topp fem-plasseringer.

Av konkurrentene tok Ambush to seire, mens norske lag som Diamond Dogs, Starwish, Back From Zharki og Team Singularity var med å kjempe helt i toppen. «Jeemzz» lot seg også imponere av de russiske laget Tornado Energy Storm.

«Jeemzz» og Liquid stakk av med seieren på Polaris LAN i Oslo.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Det russiske laget som kom på tredjeplass i finalen spilte ganske bra. De hadde sett på hvordan vi spilte, også brukte de den informasjonen til å drepe oss i én av kampene.

Som i semifinalen var det imidlertid det norske mikslaget til Spett Gaming som var nærmest å kunne true Liquid. Før den siste kampen hadde begge lagene en sjanse til å vinne, og spenningen varte helt til siste kula var avfyrt.

I den avgjørende runden tok Liquid en tredjeplass, Spett kom på andre, mens nevnte Tornado Energy Storm vant med totalt 13 drap. Det holdt likevel til sammenlagtseier for «Jeemzz» og gjengen, som endte opp 274 poeng rikere enn Spett. Tornado Energy Storm knep tredjeplassen foran Ambush.

Siste fra forsiden