Fact møter nDG i tredje runde – Telenorligaen

Storoppgjøret kan bli en forsmak på finalekampen

Tredje runde stiller med høyt nivå, når to av høstens favoritter møtes til oppgjør i League of Legends.

Riot Games/montasje Kristine H. Thom.

SLIK SPILLES ANDRE, OG TREDJE RUNDE AV TELENORLIGAEN HØSTEN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: Pentafoil - Vanir
Kl 18:00: Riddle - Nyx
Kl 18:00: Toppen - Quantum
Kl 18:00: Ares - Celestial Gaming
Kl 18:00: Fact - nDurance

Kl 20:00: Toppen - Ares
Kl 20:00: Riddle - Vanir
Kl 20:00: Fact Revolution - Quantum
Kl 20:00: nDurance - Nyx
Kl 20:00: Celestial Gaming - Pentafoil

Alle kampene spilles søndag 3. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Søndag er det duket for enda en runde av Telenorligaen, og i denne runden bys det på høyt nivå når flere tidligere finalister møtes til kamp. Om det er det nye superlaget til Omid «Touch» Rosander som går av med seieren, eller vennelaget til Sondre «Tivity» Afdal og co, kan du se på TV2 Sumo i kveld når nDurance Gaming møter Fact Revolution.

Mid-Lane spiller for nDurance Gaming forteller at grunnet årets lagoppstillinger, så trenger ikke laget hans å trene mye i forkant av kampene.

– Vi trenger ikke særlig mye med øving når topplagene består av rullestol gamlinger, Anders «Sharp» Lilleengen, Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik, og bare nytt blod.

Spilte på lag med flere av Fact-spillerne

Mid-Lane spiller «Lider» Ilyasov er ikke bekymret for Fact Revolution.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Ilyasov spilte tidligere i år under DigitalityX og Dreamhack med flere av medlemmene på Fact Revolution, inkludert Mid Lane-spilleren Sondre «Tivity» Afdal, som han også hadde et lite stikk i siden til å komme med.

– Jeg tror kampen mellom jeg og Tivity som vanlig kommer til å spilles under tårnet til Tivity. Det som skiller oss er aggressivitet, spillestil og hvilke karakterer vi spiller, sier Ilyasov.

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vis mer

Finn «Blomster Finn» Wiestål (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Adam «LIDER» Ilyasov (Mid)
Pontus «Vardags» Dahblom (Marksman)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Adam «LIDER» Ilyasov, som i år vant vårfinalen under Riddle, legger ikke skjul på at finalen er en mulighet for ham i år også, men stiller seg kanskje mer skeptisk til om vi kommer til å se Fact Revolution møte nDurance igjen på scenen.

– Jeg tror Fact Revolution kommer til å tape mot Celestial Gaming i semifinalen, og at det kommer til å bli oss mot Celestial Gaming i finalen, spår Ilyasov.

Fact-spilleren fortsetter med å fortelle at nivået i år er høyere enn fjoråret, med flere sterke individuelle spillere, i tillegg til svenske og danske importspillere.

Fact har spilt sammen lenger

Kristian «Lifting» Næsgaard, her avbildet under Gigacon i 2014.
Benedichte Breistøl/Gamer.no
Les også
– For norsk Counter-Strike er det et tap

Jungle-spiller for nDurance Gaming, Kristian «Lifting» Næsgaard har mindre tro enn sin Mid Lane-spiller på hvor bra søndagens kamp kommer til å ende for nDurance. Han forteller at grunnet Fact Revolutions spilletid og erfaring sammen, så kan kampen gå i deres favør.

– Jeg tror det blir enten 1-1 eller 2-0 til Fact, grunnet hvor mye de har spilt sammen i forhold til oss. Mest sannsynligvis er Jungle-spilleren deres Anders «Sharp» Lilleengen også på et litt høyere nivå enn meg akkurat nå, så jeg får vente til vi møtes på lan med å knuse ham.

Han hadde likevel noen ganske klare meninger om hva han syntes om lagoppstillingen til Fact Revolution:

– De er dritt, det er FACTa, avslutter Næsgaard.

– Bare ett av ni lag vi må slå

Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik på Digitality X 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR FACT:

Vis mer

Kristian «Lurrbakken» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (Marksman)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Support)

Trenden med lite imponerte toppspillere fortsetter med Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik, som spiller support for Fact Revolution. Han forteller at han ikke har noen spesielle tanker om det såkalte superlaget til tidligere Dark Passage-support Omid «Touch» Rosander.

– De er bare ett av ni lag vi må slå, sier Torsvik.

Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik og resten av Fact var i år finalister i vårens finale av Telenorligaen, som skuffende nok endte med tap. I år stiller de med Sondre «Tivity» Afdal i rollen som mid, som røk ut i semi-finalen sammen med Epiphany Bolt.

Torsvik forteller at mye av vekten kan komme til å ligge på skuldrene til ham selv og Marksman-spilleren Sander «Zhandia» Skogstad.

– Jeg vil si at jeg og Sander er mye bedre i Bot Lane enn det de er, men så er jo dette et fem mot fem spill, så vi får se hvor hardt de kommer til å fokusere oss.

Support-spilleren forteller at han føler årets nivå er ganske likt, om ikke kanskje litt høyere.

– Jeg tror det kommer til å bli oss og nDurance i finalen, de er de eneste som egentlig kan utfordre oss så lenge vi ikke tukler til vårt eget spill. Jeg har egentlig ikke fulgt med på de nye spillerne, kanskje noen overrasker når vi møter dem, avslutter Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik.

Søndag 3. September starter både andre, og tredje runde av Telenorligaen. På TV 2 Sumo kan du se kampen mellom Fact Revolution og nDurance Gaming klokken 18:00.

Siste fra forsiden