StarCraft II / League of Legends

Straks begynner siste del av IEM-mesterskapet

Halvannen million kroner skal deles ut når IEM Season VIII avsluttes i Katowice denne uken.

Både StarCraft II og League of Legends har finaler i IEM Season VIII nå.
Blizzard, Riot Games

Etter å ha holdt det gående i nærmere ti måneder begynner vi endelig å se konturene av en avslutning på IEM Season VIII. Spillere i både League of Legends og StarCraft II har gjennom det siste året konkurrert mot hverandre i storstilte turneringer under IEM-paraplyen, men nå er det altså på tide å avslutte det hele i IEM World Championship.

Alt eller ingenting i StarCraft II

I StarCraft II-turneringen – som begynner allerede klokken 13:00 torsdag – er det nærmere 600 000 kroner som skal deles ut. Her går hele premiepotten til vinneren. Resten av spillerne må forlate arrangementet tomhendt.

Alt ligger altså til rette for en intens kamp om førsteplassen. Og det er ikke rent få spillere som skal prøve å rive til seg en av de største førstepremiene i StarCraft IIs historie. Veteraner som Jang «MC» Min Chul og Choi «Polt» Seong Hun vil møte yngre navn som Lee «Life» Seung Hyun og Kim «sOs» Yoo Jin. Så langt er det kun én ikke-koreaner som er kvalifisert til hovedturneringen, nemlig svensken Johan «Naniwa» Lucchesi. Felles for alle er imidlertid at de er StarCraft-spillere i verdensklasse.

StarCraft II-turneringen starter allerede klokken 13:00 torsdag, hvor 16 spillere skal kjempe om de siste to plassene i hovedturneringen som starter på fredag. Også her finner vi kjente navn som Lee «Jaedong» Jae Dong og Dennis «HasuObs» Schneider, så det er all grunn til å tro at vi kan vente oss underholdende kamper fra første stund.

En timeplan over StarCraft II-turneringen kan du finne på IEMs hjemmesider. Har du lyst til å følge kampene direkte kan du se de i videovinduet over – ellers finnes det en dedikert Twitch.tv-kanal til det.

Hard konkurranse i League of Legends

I kampen om tronen i League of Legends-turneringen finner vi åtte lag som begynner å konkurrere fredag ettermiddag klokken 13:00. I førstepremiepotten ligger en respektabel sum på 360 000 kroner. Totalt er det 900 000 kroner som skal fordeles på de ulike lagene, hvor fire av lagene er plukket ut fra ulike regioner av verden. De fire resterende lagene er seierherrer fra tidligere IEM-turneringer fra året som har gått.

Den europeiske representanten denne gangen er Fnatic, hvor vi blant annet finner svensken Martin «Rekkles» Larsson og finnen Lauri «Cyanide» Happonen. Topplaget Gambit er også med på leken, og stiller blant annet med esport-profil og lagkaptein Alexey «Alex Ich» Ichetovkin.

En komplett oversikt over League of Legends-kampene som skal spilles i helgen finner du på IEMs hjemmesider. Hvis du vil følge kampene direkte, kan du besøke arrangørens Twitch.tv-kanal.

Forrige helg tok norske Jens «Snute» Waller Aasgaard gull i en annen turnering.
Fikk du med deg at nordmannen vant SeatStory Cup? »

Siste fra forsiden