Strategi fra rollespillgigant

Square Enix fortsetter sitt inntog på det vestlige markedet med strategi fra andre verdenskrig.

Square Enix har lenge vært synonymt med rollespill av den japanske sorten, men selskapet har i det siste vært aggressive på nye jaktmarker. De har blant annet inngått avtale om oppkjøp av den engelske utgiveren Eidos, og skal i samarbeid med Gas Powered Games gi ut Supreme Commander 2. Nå har de også inngått avtale med Wargaming.net om å gi ut deres neste strategispill, Order of War.

Order of War er satt til andre verdenskrig, og skal la spillerne kontrollere opptil 1000 enheter på én gang, både bakkestyrker og luftstyrker. To kampanjer vil henholdsvis ta for seg de amerikanske troppenes kamper mot tyskerne, og tyskernes utfordringer på østfronten.

Square Enix skriver i en pressemelding at realistiske kamper og historiske fakta er viktig for dem, og antyder at spillet vil fortelle om krigen på cinematisk vis. Det skal også ha en flerspillderdel. Utvikler Wargaming.net hevder også å ha utviklet et dynamisk kamera som på unikt vis gir kontroll over et stort geografisk område samtidig som det viser "filmlignende" omgivelser og detaljer.

Wargaming.net har tidligere laget Massive Assault-serien og Galactic Assault: Prisoner of Power.

Order of War slippes til Windows-PCer allerede til høsten.

Siste fra forsiden