League of Legends / Telenorligaen

SupaGoatSmuggla er diskvalifisert fra 1. divisjon etter regelbrudd

Nok et lag rykker ned – denne gangen i League of Legends.

Kristine Thomassen synes Telenorligaen kunne håndtert saken bedre.
Privat, Riot Games, montasje Gamer.no

Det var ikke lenge siden vi kunne se at Panters ble revet bort fra 1. divisjonen i Counter-Strike-avdelinga av Telenorligaen på grunn av regelbrudd. Nå er det League of Legends-avdelingen som står for tur. SupaGoatSmuggla har blitt kastet ut av divisjonen etter uteblivelse i første runde mot BX3.

– Mye slurv i klagehåndteringen

Kristine Thomassen er lagleder for SupaGoatSmuggla.
Privat

Utkastelser fra divisjonene vil ingen enda ta. Lagleder og Support-spiller til det utkastede laget, Kristine Thomassen, mener det er mye slurv i klagehåndteringen til Telenorligaen. Hun setter spørsmålstegn ved at det tok flere uker før de plutselig fikk en e-post om at de ble kastet ut.

– Jeg mener så absolutt at Telenorligaen kunne håndtert denne saken bedre, både ved å informere tydeligere om konsekvensene og ved å si ifra det øyeblikket vi ga bort kampen, istedenfor å la oss spille mot to andre lag før de bestemte seg for å sende mail. Vi har allerede fra før av en to uker gammel klage liggende inne i systemet, som Telenorligaen ikke har behandlet. Dette, samt de tre ukene det tok å varsle om utkastelsen, er noe vi ser på som slurv fra Telenorligaens side.

Ligaansvarlig for Telenorligaen, Erling Rostvåg, er enig i at prosessen ikke har vært ideell.

– Det er naivt å tro at man ikke kan bli bedre, særlig med en fersk Liga- og turneringsansvarlig og med mange nye administratorer som følger kampene. Jeg har ambisjoner om at vi skal bli raskere enn vi er i dag, men de aller fleste får et svar på e-post innen 24 timer. De litt tyngre sakene bruker vi ofte mer tid på. Vi har hatt et par saker som omhandler denne klubben direkte eller indirekte, men alle disse har det blitt gitt svar på så vidt jeg kan se. Uansett er jeg åpen for tilbakemeldinger, både muntlig og skriftlig. Det er lettere å bli flinkere med litt tilbakemelding, så jeg håper de tar kontakt om det skulle være noe.

Thomassen er klar i kritikken rettet mot Telenorligaen, men er også selvsagt svært skuffet over avgjørelsen.

– Vi er selvsagt, som et lag, svært skuffede og uenige i kjennelsen. Vi hadde ikke mulighet til å spille den første uken uten et enormt handicap, og tenkte egentlig ikke stort over konsekvensene før vi tre uker etterpå fikk en mail om at vi var trukket fra førstedivisjonen i Telenorligaen.

– Lagene har bevisst valgt å ikke spille kampen sin

Man har sett tidligere eksempler på at lag blir trukket fra divisjonen, ikke bare denne sesongen. I vår-sesongen kunne man lese om Gamermag, og deres vei ut av divisjonen etter å uteblitt fra TV-kamp. I høstsesongen 2015 ble også Copenhagen Wolves trukket etter å uteblivelse fra kamper. Denne sesongen har det blitt både Panters og SupaGoatSmuggla.

– Panters og SupaGoatSmuggla-sakene er egentlig ganske forskjellige, men har det til felles at lagene bevisst valgte å ikke spille kampen sin. Reglene er krystallklare på at det er nok med én uteblivelse for å bli trukket fra 1. divisjonen. Det kan nok virke strengt, men reglene åpner også for utsettelse av kampene dersom det oppstår noe uforutsett.

– Hendelsen vi snakker om skjedde i 1. serierunde, for over tre uker siden, og laget har fullført to kamper etter situasjonen. Hvorfor ble ikke dette plukket opp tidligere?

Erling Rostvåg er nytilsatt som Liga-ansvarlig i Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal / Gamer.no
Les også
Neste Counter-Strike-major arrangeres i Brasil

– Det skyldes at motstanderlaget, BX3, søkte om utsettelse fordi de skulle konkurrere internasjonalt. Når kampen skulle omberammes ba vi lagene bli enige om et tidspunkt som passet. Svaret fra SupaGoatSmuggla var at de gav opp kampen før den var spilt. Dette tok det tid for oss å bli obs på, for vi ventet på tilbakemelding om nytt tidspunkt for kampen. Den kom aldri. I tillegg tar selve saksbehandlingen litt tid. Det må gjøres grundig og laget som risikerer en reaksjon må få noen dager på seg til å komme med sin side av saken.

– Er det kritikkverdig å la et lag spille to runder, uvitende om at de kan bli kastet ut?

– Definitivt, hvis det er med overlegg, og vi skulle gjerne unngått dette. Jeg var inne på hvorfor dette har tatt tid tidligere. Vi varslet om muligheten for en god stund siden uten respons, men burde nok ha fulgt opp den manglende responsen. Her kan jeg nok ta selvkritikk for manglende oppfølgingsrutiner, men det har vært utfordrende å få oversikt første uken i ny jobb. Da vi varslet andre gangen, fikk vi respons og nå har vi også fått en kjennelse i saken, avslutter Rostvåg.

Nå som laget har rykket ned, og spillerne ikke har flere offisielle kamper igjen denne sesongen er framtiden svært usikker-

– Det er uvisst hva som skjer videre. Jørgen «Hatrixx» Elgåen spiller for øyeblikket i Spania, og resten av laget består av studenter. Hva som skjer videre får vi vente å se, avslutter Thomassen.

Siste fra forsiden