StarCraft / Telenorligaen

Supertalent avgjorde den norske StarCraft-lagligaen for Team Kjeks

BX3 dyttes dermed ned fra tronen de har sittet på i fire sesonger.

Ola «fubb» Ulseth/Twitch

StarCraft fikk et nytt, lagbasert seriespill i Telenorligaen denne våren. Det nye Team League-formatet var en direkte videreføring av Norwegian Clan League (NCL), som tidligere er arrangert av SC2.no. Formålet er å finne ut hvilken norsk klubb som har de beste spillerne i stallen.

Tronskifte i den lagbaserte ligaen

BX3 har vunnet denne ligaen de fire siste sesongene, og da Team Kjeks lå under 0-2 i finalen kunne man lure på om det skulle gå den vante veien. Det var før kjeksguttene viste frem et av essene sine: Supertalentet Tobias «SolO» Glenne.

Lagleder Anders «PurpleStain» Ingebrigtsen er fornøyd med at Team Kjeks vinner StarCraft Team League våren 2016.
Privat

– Zerg mot Zerg kan vel sies å være hans beste «match up». Han slo for eksempel «Snute» her om dagen, så vi var ikke overrasket over at han tok seieren i tredje kamp, sier lagleder Anders «PurpleStain» Ingebrigtsen til Gamer.no.

Etter at «SolO» hadde redusert til 1-2 var det et annet talent som skulle få vise seg frem mot BX3-spiller Robert «Hoodout» Onarheim.

– I kamp fire var Johannes «Legendkiller» Vatnøy sin tur, en spiller vi tror kan gå langt. Det comebacket han gjør der er uvirkelig, og «base traden» på slutten var utrolig spennende. Det er en kamp jeg anbefaler alle å se, forteller han engasjert.

Se opptak av semifinalen og finalen på Twitch »

– Heldigvis har vi «SolO»

I sluttspillet ble hvert oppgjør spilt som best av ni, med en «vinneren står»-del etter fire runder. Klubbene må først bytte på hvem som skal spille de fire første, men deretter kan de sette inn hvem de vil på nytt. Så lenge denne spilleren vinner, blir han sittende, men ved tap må han erstattes med en annen fra lagoppstillingen. Første lag med fem seire totalt har vunnet.

– I den siste «all kill»-delen ble det en omkamp, som «Legendkiller» dessverre taper, men heldigvis har vi «SolO». Du kan ikke vinne Team League i Norge uten Norges beste spillere, og «SolO» er definitivt i den kategorien.

Tobias «SolO» Glenne er en av Norges største StarCraft-talenter. Her er han avbildet under Gigacon i 2014.
Benedichte Breistøl

En etter en taper «Hoodout», «Northbrute» og «CreamCake», og Team Kjeks kan feire gull med 5-3 på poengtavla.

– Det smakte veldig godt å sette BX3 litt på plass, spesielt siden vi var så nære for to sesonger siden, da vi gikk ubeseieret i gruppespillet og tapte mot de i finalen, forteller en fornøyd lagleder.

Les også
Anmeldelse: StarCraft II: Legacy of the Void

Det var imidlertid ikke gitt at Team Kjeks skulle klare å komme seg til sluttspillet. De startet veldig dårlig og tapte de tre første kampene i det ordinære seriespillet, inkludert oppgjøret mot andrelaget Kjekz.

– Hvor mye betyr det å vinne en klubbliga som dette?

– Det betyr veldig mye. Hovedmålet vårt som lag har hele tiden vært å gjøre det bra i NCL, eller Telenorligaen Team League som dette var. Det å være det beste laget i Norge, med litt hjelp fra «SolO», betyr at hovedmålet vårt er nådd. Nå får vi satse på å forbli det beste laget.

– Team League er noe av det artigste som finnes

– Hva er den viktigste forskjellen på StarCraft en-mot-en og lagspill?

SLIK ENDTE STARCRAFT TEAM LEAGUE I TELENORLIGAEN VÅREN 2016:

Vis mer

1) Team Kjeks
2) BX3
3-4) Expert Gaming/Oslo Lions
5) Cerebral Hemorrhage Elite
6) Team Kjekz
7) Team Happy People
8) Team Apple Shark

– Den største forskjellen er presset spillerne føler. Jeg kjenner noen spillere som ikke blir med på lag fordi de legger alt presset på sine skuldre i Team League, noe som er synd fordi Team League er noe av det artigste som finnes.

Han synes dette har vært den morsomste, lagbaserte sesongen i Norge til nå, men bruker også anledningen til å komme med litt tilbakemelding til arrangøren.

– Det var mange rare formatendringer underveis, kartutvalget ble ikke endret når det skulle og beskjeder fra arrangøren var ikke klare nok. Her har de nok mye å forbedre til neste sesong, mener han.

– Selv om sesongen var skuffende på den biten, er dette likevel min favorittsesong når det kommer til selve kampene. Det var mye moro in-game.

I Team Kjeks er det for øyeblikket registrert hele 16 spillere. I tillegg til de som viste seg frem i finalen, vil Ingebrigtsen trekke frem et par andre spillere som har utmerket seg i løpet av sesongen.

– Erik «Fraggzy» Hauger, Odin «Masternoodle» Dalàmomo og Henrik «Geekface» Olsen er tre nye spillere vi hentet inn før sesongen. Alle tre har gjort det strålende på andrelaget Team Kjekz. «Fraggzy» har etterhvert kommet opp til førstelaget og gjort en god jobb der. Den jeg er mest imponert over er Andreas «Fylkir» Kåsin, som faktisk har vært med i laget siden starten, men ikke vært en fast del av startfireren før nå.

Det var ingen premier til vinnerlaget i denne prøvesesongen, bortsett fra heder og ære og retten til å kalle seg for Norges beste StarCraft-klubb.

Siste fra forsiden