Svensk Counter-Strike-seier i Valencia

Favorittlag røk uventet ut i kvartfinalen.

http://www.cadred.org/

Til tross for et dårlig internasjonalt oppmøte i helgens Counter-Strike: Global Offensive-turnering ved DreamHack Valencia resulterte begivenheten i flere interessante kamper.

Da det svenske laget Lemondogs sent i forrige uke annonserte at de ikke ville være tilstede på helgens turnering fikk deres landsmenn, n!Faculty, fort statusen som en av de klare turneringsfavorittene. Dette viste seg etterhvert å stemme, da de etter syv strake kartseiere endte opp som vinnerne av den spanske utgaven av verdens største dataparty. I tillegg til å ha tjent omtrent 20 000 kr har laget også direktekvalifisert seg til hovedturneringen ved årets DreamHack Winter.

Counter-Strike Global Offensive.

Britisk kvartsfinalesvikt

Som forventet briljerte svenskene gruppe C, og ved hjelp av et tidlig økonomisk overtak i gruppefinalen mot portugisiske k1ck eSports gikk de ubeseiret direkte til semifinalen, hvor de etter all forventning så ut til å komme til å møte den andre forhåndsfavoritten, britiske fm-eSports TOXiC.

Slik ble det derimot ikke, da eliminasjonsstadiet av turneringen overrasket allerede i første kamp. Her møtte laget som mange forventet å se i finalen, britiske fm-eSports TOXiC, hjemmebanelaget Wizards. En kombinasjon av dårlige timinger, fraværende samarbeid og manglende sikteferdigheter hos engelskmennene resulterte i at laget allerede i kvartsfinalen røk ut. Det var dermed duket for semifinale mellom de tidligere «Absolute Legends»-spillerne, svenske n!Faculty, og spanske Wizards.

Svenskene hadde som klare favoritter mye å bevise, og gikk hardt ut allerede fra starten av. Selv om hjemmebanespillerne hadde prestert sterkt hittil i turneringen ble nivåforskjellen til slutt for stor, og finalen sto dermed mellom franske Clan-Mystik og de svenske spillerne som frem til starten av juli har gått under navnet «Five Crowns».

Overraskelsene sluttet ikke med fm-eSports’ utgang i kvartsfinalen, da Clan-Mystiks vei til finalen på mange måter var like uventet. Gjennom en sterk gruppespillseier over høyere seedet hjemmebanerepresentant Wizards, og en overbevisende semifinale mot portugisiske k1ck eSports, sikret de seg en plass i finalen ved hjelp av et sterkt angrepsspill. Dette kom også frem i deres siste kamp, men da laget ikke klarte å ta en eneste runde på forsvar ble det for lite å stille opp med mot svenskene. I tillegg ble de individuelle forskjellene mellom spillerne i de to lagene for store, hvor spesielt Jacob "pyth" Mourujärvi gjorde en utmerket innsats ikke bare i finalen, men også igjennom turneringen, med spesielt fremragende prestasjoner i løpet av pistolrundene. Svenskenes LAN-debut under tyske n!Faculty ble dermed vellykket, og det blir spennende å se hvordan laget vil klare seg mot de riktig store motstanderne fremover.

Siste fra forsiden