Svensk TV6 og DreamHack arrangerer Dota 2-liga

De seks største lagene fra vesten skal kjempe om 300 000 kroner.

Valve

Disse skal delta i ASUS ROG DreamLeage:

  • Team Liquid
  • Fnatic
  • Natus Vincere
  • Evil Geniuses
  • Virtus Pro
  • Alliance

Svenske TV6 og DreamHack skal sammen arrangere Dota 2-ligaen ASUS ROG DreamLeague med en premiepott på 300 000 kroner. Dette melder DreamHack på sine nettsider.

I første omgang er det en «kickoff»-sesong av DreamLeague som starter allerede 4. november, men dette er kun det første av en større satsing på esport som TV6 og DreamHack har gått sammen om. Den første sesongen av ligaen skal sendes på nettsidene til TV6 og Twitch.tv, men finalen som er på DreamHack Winter skal sendes også på svensk TV6 den 30. november.

Ikke bare èn turnering, men en liga

Samtidig som denne «kickoff»-sesongen ble annonsert, la DreamHack og TV6 fram mer informasjon om fremtiden til DreamLeague. Det er planlagt to sesonger i 2014 hvor ligaen deles opp i regionale divisjoner hvor det skal være fire lag i hver divisjon.

Disse divisjonene spilles ut over 10-12 uker hvor en finale med de beste lagene fra hver divisjon møtes på DreamHack Winter.

Til denne første sesongen av DreamLeague har TV6 og DreamHack valgt å invitere seks av de store lagene ifra Nord-Amerika og Europa. De påfølgende sesongene som skal starte tidlig i 2014 skal ha en egen kvalifiseringsturnering for at andre lag enn de seks utpekte skal kunne delta neste år. Premiepotten neste sesong dobles til 600 000 kroner.

Mange kamper på kort tid

Selv om det bare er seks lag som er med på «kickoff»-sesongen, skal det spilles hele 30 kamper mellom 4. og 20. november.Alle lagene skal møte hverandre to ganger før vi vet hvem som kommer videre til neste runde. Disse kampene skal spilles online og skal sendes fra ett midlertidig studio som brukes før det offisielle studioet er ferdig senere i høst.

De fire lagene som har gjort det best i gruppespillet blir å se på scenen på DreamHack Winter hvor vinneren stikker av med knappe 150.000 kroner.

Har ligget litt i luften en stund

Allerede i slutten av september startet svenske MTG som eier TV6 et samarbeid med DreamHack om å bygge et dedikert esportstudio i Stockholm. Da annonseringen av studioet fant sted var det mangel på informasjon om hva studioet skulle brukes til på hverdagsbasis da pressemeldingen inneholdt fraser som «syv dager i uken» og «365 dager i året». Endelig vet vi noe av det studioet skal brukes til og følger spent med på andre nyheter fra DreamHack og MTG i fremtiden da dette mest sannsynligvis ikke er nok til å fylle all den sendetiden.

Les også
Her følger du E-sportdagen 2018

Les også: Svensk TV6 lager reality-tv med Counter-Strike-topplag

Siste fra forsiden