Svenske Sebastian Engwall er verdens­mester i Hearthstone

Tar med seg rundt 860 000 kroner og verdensmestertittelen fra BlizzCon.

Sebastian «Ostkaka» Engwall jubler etter seieren på Blizzcon.
Blizzard

På Blizzcon i helgen foregikk mange Hearthstone-interessertes høydepunkt for året. Det var nemlig klart for det årlige verdensmesterskapet i kortspillet. Spillere fra Asia, Europa og Nord-Amerika spilte om tittelen som verden beste, i tillegg til en premiepott på over to millioner kroner.

Finalekampen kan du se nederst i artikkelen.

Svenske Sebastian «Ostkaka» Engwall til topps

«Ostkaka» var en av fire spillere som representerte Europa i verdensmesterskapet, men til tross for gode prestasjoner tidligere i år var det ikke mange som forventet at han skulle gå hele veien. «Ostkaka» kom stormende inn i Hearthstone-scenen i april i år, da han som mer eller mindre helt ukjent kom på andreplass i SeatStory Cup III bak landsmannen Jon «Orange» Westberg.

Til tross for mange imponerende oppgjør hadde ikke «Ostkaka» vunnet en eneste offisiell Hearthstone-turnering før helgens triumf på Blizzcon. Med en analytisk tilnærming til spillet var det allikevel mange som så på han som en utfordrer, og den velkjente e-sportorganisasjonen Natus Vincere (Na'Vi) valgte å signere han i september i år. To uker senere troppet han opp på Blizzcon, og nå er han altså verdensmester.

Semifinalen ble en thriller

I finalen var det ingen tvil – Dylan «Hotform» Mullins fra Canada ble utklasset av den beskjedne svensken, og tapte til slutt 3-0. Den store «snakkisen» var nemlig semifinalen. Her møtte «Ostkaka» forhåndsfavoritten Thijs «Thijs» Molendijk fra Nederland, en kamp som viste seg å bli utrolig spennende.

Begge spillerne stilte med meget kontrollorienterte «decks», noe som førte til svært lange og jevne kamper. «Ostkaka» gikk opp til en 2-0-ledelse, men «Thijs» klarte å vinne de to neste rundene, og tvang dermed svensken til matchpoeng. «Ostkaka» vant til slutt den siste runden.

Finalekampen mellom «Hotform» og «Ostkaka». (Video: Blizzard)

Siste fra forsiden