Counter-Strike: GO på Digitality X

Svenskene lekte seg til seier på Digitality X

– Vi var trygge på at vi skulle vinne turneringen, sier «b0bbzki» i The Gatekeepers.

Linus «b0bbzki» Lundqvist.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR GATEKEEPERS:

Vis mer

Benjamin «BENDJI» Söderena
Robin «robiin» Sjögren
Linus «b0bbzki» Lundqvist
Saif «sayfisac» Jibraeel
Dylan «DH» Hamrini

STAVANGER (Gamer.no): Counter-Strike-turneringen på Digitality X gav Fact Revolution en mulighet til å reise kjerringa, etter et forsmedelig tap mot Danmark i første runde av King of Nordic-sluttspillet fredag.

Etter å ha slitt mot FUSK i semifinalen, ble det imidlertid raskt klart at finalemotstander Gatekeepers ble mange hakk for sterke søndag kveld.

Klarte ikke omstille seg

– I motsetning til King of Nordic-kampen beholder vi egentlig roen hele tiden, men det går ikke vår vei. Vi taper mange viktige dueller og kommer aldri skikkelig i gang med spillet vårt – i alle fall på Cache, forteller lagleder Håvard «JolietoG» Kristengård til Gamer.no.

På det første kartet, Mirage, fremstod Fact som et helt annet lag enn i det nordiske oppgjøret fredag. Det holdt godt frem til sidebyttet. Som anti-terrorister hadde ikke guttene mer å komme med.

Håvard «JolietoG» Kristengård i Fact Revolution.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

– Vi har jobbet mye med T-siden vår spesielt, og denne kampen viser jo at vi er komfortable der, men CT-siden er noe vi sliter med – spesielt når vi møter bedre lag. Det blir vanskelig å forholde oss til hvor kjapt de jobber som et lag, og det blir vi straffa for. De ødelegger oss, vi klarer ikke tilpasse oss deres spillestil, konstanterer den unge moldenseren.

Det endte med tap på Mirage, men best av tre-formatet gir alltid lag en sjanse til å komme tilbake. På Cache var det imidlertid aldri noen tvil. Fact mistet all kontroll på midten av kartet og svenskene kunne enkelt styre inn seieren.

– Problemet der var mye dårlig kommunikasjon. Standard oppsett for oss er en spiller nær midten og en i link. Hvis han møter røyk skal han rotere. Et kryssild-oppsett, men det fikk vi absolutt ikke til i dag. De hadde mange gode granater i midten, og vi har aldri spilt mot et sånt type lag før, forklarer Kristengård.

– Vi lærer mye av å tape denne kampen for å si det sånn, det er veldig klart hva vi må jobbe med videre.

Linus «b0bbzki» Lundqvist i Gatekeepers hevder at Gatekeepers aldri hadde noen plan bak det de gjorde. Alt handlet om å ha det moro, og spille som man gjør i en hvilken som helst kamp med vennegjengen.

Kaoset som oppstod på Cache ble definitivt spikeren i kista.

The Gatekeepers under Digitality X 2017.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no
Les også
«HObbit» anklaget for kampfiksing

– De håndterte vårt spill der veldig dårlig. De gikk ikke sammen og det utnyttet vi. Vi gikk ut i midten alt for lett. Det var aldri planen, men vi boostet hverandre og skjøt bedre enn dem. Det ble mer som et tilfeldig spill med vennegjengen, sier han til Gamer.no.

Gatekeepers var aldri i tvil om at dette var en finale de skulle vinne.

– I starten hadde Fact flere gode runder. Jeg ble overrasket over at de kunne skyte så hardt tilbake, de hadde god treffsikkerhet og sånn, men jeg var ganske trygg på at vi skulle ta denne finalen. Vi er et mye bedre lag og vi har mer erfaring på LAN. Dette skal være en enkel kamp for oss.

Søker plass i 1. divisjon

Til tross nederlagene på Digitality X ser Håvard Kristengård positivt på lagoppstillingen de har i Fact nå. Han drar fra Stavanger med hevet hode.

DISSE SPILTE FOR FACT REVOLUTION:

Vis mer

Genesis «envi» Crisostomo
Ole Kristian «Marcelious» Langan
Christian «Pham» Pham
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Håvard «JolietoG» Kristengård

– Jeg ser potensial i denne lagoppstillingen, uten tvil. Dette er det første arrangementet vi spiller på, vi har spilt sammen i bare tre uker og vi har slått mange gode lag på nett. Online er online, LAN er LAN, men dette er uansett god erfaring for oss.

– Nå er vi på utkikk etter den plass i 1. divisjon av Telenorligaen og forhåpentligvis kan vi gjøre det bra der og satse mot sluttspillet til høsten. Vi har ikke tatt praten om å holde sammen, men jeg ønsker det, avslutter Kristengård.

Gatekeepers tar med seg 40 000 kroner for seieren, mens Fact innkasserer 10 000 kroner for andreplassen. GimmeSomeCandy havnet på tredjeplass, som gir 6500 kroner i kassa.

Siste fra forsiden